Kaip DELFI teigė Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža, savivaldybė paskelbė viešojo pirkimo konkursą, kurio metu numatoma įsigyti iki 150-200 kvadratinių metrų trinkelių, kurios „savybėmis ir išvaizda“ atitinka Gedimino prospekto grindinį.

„1 kv. metre telpa daugiau kaip 22 trinkelės, tad bus perkama 3,3 – 4,4 tūkst. trinkelių. Trinkelės bus perkamos už mažiausią pasiūlytą kainą. Kol nėra įvykęs viešasis pirkimas, apie kainas negalime kalbėti“, - sakė V. Pauža.

Pašnekovo teigimu, lig šiol išbyrėjusias trinkeles savo lėšomis keitė prospekto grindinį paklojusi bendrovė „Luidas“. Tačiau dviem iš trijų pagrindinės sostinės gatvės dalių, apimančioms atkarpą nuo Katedros iki Vasario 16-osios gatvės.

„Garantinis laikotarpis jau pasibaigė I ir II prospekto rekonstrukcijos etapui, t.y. nuo Katedros iki Vasario 16-osios gatvės. Iki šiol visą prospektą tvarkė „Luidas“ savo lėšomis“, - sakė V. Pauža.

Pašnekovo žodžiais, perkamų naujų trinkelių „parametrai ir kokybės reikalavimai numatyti tokie, kad atitiktų klimato ir kitus reikalavimus“. Paklaustas, ar tokius pat reikalavimus atitiko ir dabartinis prospekto grindinys, V. Pauža atsakė lakoniškai: „Taip“.

DELFI primena, jog sostinės savivaldybė yra sulaukusi Vilniaus Gedimino technikos universiteto mokslininkų išvadų dėl Gedimino prospekto grindinio. Laboratoriniai testai parodė, kad trinkelės nėra pakankamai atsparios lietuviškam klimatui – ypač dėl drėgmės sugeriamumo ir bazalto reagavimo į temperatūrų svyravimus. Šiuo metu savivaldybė atlieka papildomus tyrimus dėl prospekto grindinio. Jam iš maždaug 100 mln. Lt sumos, išleistos prospekto rekonstrukcijai, teko maždaug trečdalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją