„Įvertinus situaciją ir detaliai patikrinus bendrąsias Vilniaus oro uosto erdves – registracijos į skrydžius tęsiamos, keleiviai vėl leidžiami į terminalus, informacija apie galimą sprogmens pavojų nepasitvirtino“, – pranešė Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas.

Skelbiama, kad situacija, tikėtina, paveiks dviejų skrydžių (į Helsinkį ir į Varšuvą) išvykimo laikus Vilniaus oro uoste, Kauno oro uoste didesnės įtakos išvykstantiems skrydžiams, tikėtina, nebus.

ELTA primena, kad pirmadienio rytą sulaukta anoniminio skambučio apie Vilniaus ir Kauno oro uostuose galimai padėtus sprogmenis.

Kaip informuoja Lietuvos oro uostai, pirmadienį po 8 valandos ryte buvo gautas anoniminis skambutis, kuriame grasinama, kad Vilniaus ir Kauno oro uostuose gali būti padėti sprogmenys.

Jau anksčiau pranešta, kad po visų reikalingų patikrų ir rizikos vertinimo – visos operacijos Kauno oro uoste taip pat buvo atnaujintos įprasta tvarka.

Kol vyko bendrųjų erdvių patikra ir informacijos vertinimas – keleiviai bei oro uostuose esantys darbuotojai buvo evakuoti iš abiejų oro uostų terminalų bendrųjų erdvių. Tiek Kauno, tiek Vilniaus oro uoste laikinai buvo evakuota apie 100 keleivių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją