Keleiviai raginami jau dabar susipažinti su būsimais parkavimo pokyčiais, rinktis alternatyvias aikšteles sustojimui nuo sausio mėnesio. Automobiliai, kurie rekonstrukcijos darbų pradžios metu vis dėlto liks P2 aikštelėje – bus patraukti į kitas vietas su specialaus transporto pagalba, todėl keleiviai neturėtų palikti savo transporto šioje aikštelėje ilgesniam laikui.

Automobilių įvažiavimas į P2 aikštelę bus panaikintas nuo sausio 2 d. (7 val. ryte), o visos transporto priemonės, jei tokių bus paliktų šioje aikštelėje – perkeltos į kitas vietas iki tos pačios dienos 16 valandos.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad nuo 2024 metų sausio dėl rekonstrukcijų darbų tarpmiestinio transporto bei specialaus transporto laukimo vieta individualių poreikių turintiems keleiviams keičiasi – ji perkeliama į P3 aikštelę. Šioje aikštelėje veiks ir automobilių dalijimosi paslaugos – bus galima pasiimti arba palikti automobilį.

Vilniaus oro uoste nuo 2024 metų parkavimo ir eismo schema

Laukia kompleksinė eismo schemos pertvarka

Oro uostų atstovai primena, kad maždaug pusė dabartinės parkavimo aikštės Vilniaus oro uoste nuo sausio pradžios bus uždaryta vyksiantiems rekonstrukcijų darbams, pirmasis darbų etapas planuojamas baigti iki birželio mėnesio, kai darbai persikels į kitą aikštės dalį.

Lygiagrečiai su Vilniaus oro uosto naujojo išvykimo terminalo statybomis vykstantis transporto prieigų rekonstrukcijos projektas bus baigtas 2024 metų spalio mėnesį, o darbai skaidomi etapais tam, kad pereinamuoju laikotarpiu įtaka parkavimo paslaugoms būtų kuo mažesnė.

Primenama, kad Vilniaus oro uoste ir toliau visų rekonstrukcijų metu be pertraukų veiks ilgalaikio parkavimo daugiaaukštės aikštelės, o keleivius pasitikti arba išleisti rekonstrukcijos pirmojo etapo metu bus galima likusiosiose trumpalaikio sustojimo aikštelėse prieš oro uostą arba automobilių užkilimo kelio esamo išvykimo terminalo link (pandusas) atkarpoje – „Kiss and Fly“ zonoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją