Nuo šiol, pasak įmonės pranešimo, savo išmaniuosiuose telefonuose ją turintys vairuotojai atsiskaityti už automobilių stovėjimą vietine rinkliava apmokestintose vietose galės trijuose Lietuvos miestuose - Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune. Mokėjimo už automobilių stovėjimą sistemos diegimą Kaune įgyvendina savivaldybės „Susisiekimo paslaugos“, pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su biudžetine įstaiga „Parkavimas Kaune“.

„Vilniaus miesto mobilioji programėlės m.Parking naudotojų ratas plečiasi, o gerąsias praktikas perima ir kiti miestai. Praėjusį rudenį startavome Klaipėdoje, dabar žengiame ir į Kauną, tad turėdami šią programėlę greitai ir išmaniai sumokėti už automobilio stovėjimą jau gali visų didžiųjų Lietuvos miestų vairuotojai“, - sakė įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

m.Parking paslauga Kaune galės naudotis visų trijų Lietuvoje mobiliojo ryšio paslaugas teikiančių operatorių vartotojai, statantys automobilius vietine rinkliava apmokestintose vietose šiame mieste. Programėlės dar neturintiems vairuotojams reikės parsisiųsti m.Parking, įvesti savo automobilio valstybinį numerį, pasirinkti miestą ir parkavimo zoną. Įvedus automobilio valstybinį numerį, jis susiejamas su vartotojo telefono numeriu ir rinkliava pridedama prie sąskaitos už mobilųjį ryšį.

Vairuotojai, naudodamiesi m.Parking sistema, moka už automobilio stovėjimo laiką, patys pasirinkdami automobilio pastatymo pradžią ir pabaigą. Užsisakę mokamą automobilių stovėjimo paslaugą vairuotojai bet kada gali savo užsakymą nutraukti. Programėlės lange taip pat rodoma mokėtina suma, o sistema informuoja apie užsakytą paslaugą ir mokėtiną sumą siųsdama pranešimus.