„Šiuo metu dėmesys koncentruojamas į prastos būklės gatvių remontą, šie darbai būtini, norint užtikrinti kokybišką susisiekimą esama infrastruktūra“, – Eltai perduotame komentare sako savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

„Vietose, kur gatvių siaurinimo darbai buvo baigti anksčiau, platinti važiuojamosios dalies neplanuojama, nes naujas remontas esant gerai važiuojamosios dalies kokybei nebūtų tikslingas“, – pažymėjo jis.

G. Grubinskas atkreipė dėmesį, kad nors keliose Vilniaus gatvėse, pavyzdžiui, Saltoniškių, platinimo darbai ir buvo atlikti, jie padaryti dar iki remonto pabaigos.

„Identifikavus, kad pokyčiai T. Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankryžoje lemia automobilių spūsčių susidarymą, buvo priimtas sprendimas atstatyti gatvės plotį ir juostų skaičių į prieš tai buvusį. Šis sprendimas priimtas dar vykstant sankryžos pertvarkymui“, – pabrėžė savivaldybės atstovas.

ELTA primena, kad Vilniaus meras Valdas Benkunskas pavasarį teigė, kad gatvių siaurinimai taip, kaip jie buvo suvokiami paskutiniaisiais Remigijaus Šimašiaus sostinės vadovavimo metais, tęsiami nebus.

Gatvių siaurinimo darbus inicijavęs buvęs Vilniaus meras R. Šimašius teigė, kad pastaraisiais metais sostinėje vykdomas gatvių siaurinimas yra teisingas bei reikalingas sprendimas. Pasak jo, mieste yra gatvių, kuriose matomi „beprasmiški plotai“.

Jis tikino, kad Vilniaus gatvių standartas numato, jog perteklinis plotis turi būti panaudotas prasmingiems dalykams – pėsčiųjų arba dviračių takams, arba tinkamai bendro eismo ar parkavimo juostai.