Jis šeštadienį prieš vidurdienį iš Rygos su žmona turėjo išskristi į Kijevą, o iš Ukrainos sostinės - į Pekiną, kur jų laukė draugai.

"Nebuvo lengva gauti atostogų, susiplanuoti kelionę. Nors į oro uostą atvykome laiku - prieš dvi valandas, kaip reikalauja taisyklės, tačiau eilės buvo didžiulės, judėjo lėtai ir kai pamačiau, jog laikas jau į pabaigą, bandžiau paprašyti pagalbos "airBaltic" atstovų. Daug esu keliavęs, gyvenęs JAV, Didžiojoje Britanijoje, tačiau tokio įžūlumo dar neteko matyti", - BNS sakė A.Magelinskas.

Anot jo, "airBaltic" atstovai elgėsi arogantiškai ir pareiškė, kad keleiviai patys kalti, nes pavėlavo ir tai yra jų problemos, jei nespėjo į skrydį.

Su "airBaltic" atstovais BNS šeštadienį nepavyko susisiekti.

"Man belieka tik kreiptis į savo advokatą ir pirmiausiai pareikšti pretenzijas "airBaltic" įmonei. Specialiai skrydžio išvakarėse atvykome į Rygą ir pernakvojome viešbutyje, kad į oro uostą atvažiuotume laiku. Turime viešbučio išduotą kortelę, kurioje nurodyta, kuomet į oro uostą išvyko viešbučio autobusas. Nebus sunku paskaičiuoti, kad kelionė užtruko apie 10 minučių", - sakė A.Magelinskas.

Anot vieno "Megrame" akcininkų, verslo keleivius aptarnaujantis "airBaltic" atstovas buvo visiškai laisvas, tačiau aptarnauti keleivius, kurie turėjo netrukus išskristi į Kijevą, - atsisakė.

"Jis mūsų paklausė, kokius bilietus turime. Kai išgirdo, kad skrendame ekonomine klase, pareiškė, kad eitume į jos keleiviams skirtą eilę ir ten lauktume. Jis nekreipė dėmesio į argumentus, kad į skrydį dėl eilės didumo jau vėluojame, nors ir atvykome laiku", - sakė A.Magelinskas.

Anot jo, į Kijevą skridusį lėktuvą dėl tų pačių priežasčių nepateko dar trys moterys, pora užsieniečių neišskrido į Vieną.

Latvijos kapitalo bendrovė "airBaltic", po "flyLAL-Lithuanian Airlines" bankroto tapusi didžiausia oro bendrove Lietuvoje, skrydžius koncentruoja pagrindiniame savo oro uoste Rygoje ir teigia, kad keleiviams sudaro patogias sąlygas tiesioginiais ar jungiamaisiais skrydžiais pasiekti kelionės tikslą.

"airBaltic" viena akcininkių bendrovė "Baltijas aviacijas sistemas" Lietuvoje steigia oro bendrovę.

Apie tokius ketinimus įmonė paskelbė viešai. Anot išplatinto pranešimo, bendrovė aktyvią veiklą Lietuvoje pradės 2011 metų pavasarį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją