Praėjusį mėnesį užregistruota 980 laikinų apribojimų įmonėms valdyti, naudotis ar disponuoti savo turtu. Palyginti su ankstesniu mėnesiu, iš viso bendrovių turto areštų atvejų padaugėjo 94-iais, o areštuoto turto vertė išaugo 23 mln. litų ir pasiekė 119 mln. litų. Tai rodo kreditų biuro "Creditinfo" analizė, atlikta pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis. Sausį turto areštai pritaikyti 135 transporto įmonėms, praėjusių metų gruodį tokių buvo 98.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" atstovo spaudai Gyčio Vincevičiaus teigimu, turto areštai gali būti skelbiami ne tik dėl to, kad įmonė blogai dirba, bet ir dėl teisinių ginčų arba dingusių krovinių.

"Visa tai dar neįrodo, kad visas transporto sektorius kur nors grimzta. Priešingai - sausį stebime, kad gabenimas į Rytus labai aktyvus”, - sakė G. Vincevičius.

Pasak jo, liūto dalį rinkoje užimančios įmonės šiuo metu pablogėjimo nejaučia.

Sausį didžiausia dalis - daugiau nei 70 proc. - visų registruotų turto areštų teko transporto, statybos ir NT, prekybos ir pramonės bendrovėms. Daugiausia įmonių turto areštų praėjusį mėnesį registruota Vilniaus (43 proc.), Kauno (18 proc.) ir Klaipėdos (14 proc.) apskrityse, o mažiausiai - Tauragės (1 proc.), Utenos (2 proc.) ir Alytaus (2 proc.) apskrityse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)