Nors dviratininkų šventė vyks sostinės širdyje, o 10 kilometrų trasa drieksis arterinėmis Vilniaus gatvėmis, įvažiuoti į centrą ar iš jo bus galima.

"Velomaratono" pagrindinė trasa eis Gedimino prospektu, Šventaragio, T.Vrublevskio, Arsenalo bei T.Kosciuškos gatvėmis su apsisukimu ties Antakalnio žiedu ir grįžimu atgal. Toliau trasa drieksis Karaliaus Mindaugo tiltu, Žvejų, Upės, Vytauto, A. Mickevičiaus gatvėmis, o pervažiavus per Žvėryno tiltą tęsis A. Goštauto gatve su apsisukimu ties Baltuoju tiltu ir grįžimu atgal į Gedimino prospektą.

Šiame uždarame trasos rate eismas nevyks, bus įrengti laikini kelio ir informaciniai ženklai, apsauginės tvorelės, budės saugos tarnyba, o reikšmingose sankryžose - policija. Organizatoriai ragina vairuotojus būti atidžiais, stebėti kelio ženklus ir laikytis kelių eismo taisyklių.

Į Vilniaus centrą įvažiuoti bus galima iš Geležinio vilko gatvės ties Seimo rūmais. Lukiškių ir Gynėjų gatvių sankryžoje stovės kelių policijos ekipažas, nukreipsiantis automobilius reikiama kryptimi.

Organizatoriai informuoja, jog eismas Vilniaus centre renginio dieną bus ribojamas nuo 7 iki 18 val., keisis kai kurių autobusų ir troleibusų maršrutų trasos, o dviračių maratono trasoje negalima statyti ar palikti transporto priemonių.

Apie eismo ribojimus organizatoriai skrajutėmis ir spaudos pranešimais iš anksto informavo aplinkinių gatvių gyventojus ir įmones, o apie maršrutų pakeitimus visi keleiviai buvo įspėti garso ir vaizdo pranešimais viešajame transporte. Daugiau informacijos apie eismo pokyčius www.vilniustransport.lt ir www.velomaratonas.lt.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)