Kaip DELFI nurodė savivaldybės miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Arūnas Visockas, esamas tamsaus granito trinkelės prospekte pakeis šviesesnės granito trinkelės, o tai padės atkreipti vairuotojų dėmesį į dviem ratais ratuotus eismo dalyvius.

„Taip siekiama sudaryti geresnes galimybes, sklandesnį važiavimą ir lygesnį paviršių tiems, kurie važiuoja nemotorinėmis transporto priemonėmis“, – sakė jis.

A. Visockas teigė, kad jau šiandien pagrindinė Vilniaus miesto gatvė, Gedimino prospektas, yra viena iš aktyviausiai dviračiu važiuojamų gatvių.

„Skaičiuojama, kad juo (abiem kryptim) per parą šiltuoju metų laiku važiuoja keli tūkstančiai dviratininkų. Per visą Gedimino prospektą bus paklota daugiau kaip 7,5 tūkst. kv. metrų granito trinkelių“, – sakė jis.

Numatyta 635 tūkst. eurų

Kaip nurodoma Centriniame viešųjų pirkimų portale patalpintame skelbime apie sutarties skyrimą, savivaldybė pilkojo granito trinkelėms yra numačiusi 635 547,11 euro (be PVM).

„Perkamos pilkšvos spalvos, šilto atspalvio, smulkiagrūdžio pjauto granito trinkelės bus naudojamos Vilniaus mieste, Gedimino prospekte, todėl jos turi būti analogiškos jau esamoms prospekte paklotoms pilkojo granito trinkelėms.

Tokios trinkelės buvo naudotos dviračių tako nužymėjimui, pėsčiųjų perėjoms. Preliminarus pilkojo granito trinkelių kiekis: 30 cm x 15 cm x 15 cm – ne mažiau kaip 2000 kv. m, bet ne daugiau kaip 8000 kv. m; 15 cm x 15 cm x 15 cm – ne mažiau kaip 150 kv. m, bet ne daugiau kaip 600 kv. m.“, – rašoma skelbime.

Nurodyta, kad buvo gauti trys pasiūlymai, o pasirinktas rangovas – įmonė „Azuritas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)