Taip pat pastebima, kad vežėjai vėl pradeda aktyviau dirbti Rusijoje.

„Linavos“ TIR departamento duomenimis, kovo mėnesį Lietuvoje buvo išduotos 8198 TIR garantinės knygelės. Tai – 38 proc. mažiau nei praėjusių metų kovą, kuomet vežėjams buvo išduotos 13,298 tūkst. TIR knygelės.

Kovo mėnesio rezultatas 18 proc. geresnis nei sausio, kai buvo išduotos 6728 TIR knygelės, ir 12 proc. – negu vasario, per kurį suteiktos 7223 TIR knygelės. Taigi knygelių išdavimo tendencijos linkę didėti antrą mėnesį iš eilės.

„Pastebime, kad vežėjai daugiau pradeda važiuoti į Rusiją. Tiesa, artimiausi du mėnesiai parodys, ar tendencija išliks, ar sustos ties dabartiniu lygiu“, – pranešime cituojamas „Linavos“ TIR departamento direktorius Heliodoras Giedrys.

Jis DELFI sakė, kad vežėjai aktyviau veža visų tipų prekes, taip pat automobilius. „Tiesiog, manau, vežėjai ir tiekėjai rado kelius, kaip patekti į šią rinką", - teigė H. Giedrys.

Lyginant šių ir praėjusių metų pirmuosius ketvirčius, rezultatai nėra tokie džiuginantys. Pernai per pirmuosius 3 mėnesius „Linava“ išdavė 40,211 tūkst. TIR knygelių, šiemet per pirmąjį metų ketvirtį – 22,149 tūkst., arba 45 procentais mažiau.

Pasak asociacijos, TIR knygelių išdavimas Lietuvoje gerokai sumažėjo praėjusių metų vasarą po to, kai Rusija, atsakydama į Europos Sąjungos sankcijas, nutarė uždrausti maisto produktų importą iš ES šalių.

TIR knygelių išdavimo apimtis neigiamai paveikė ir praėjusių metų lapkritį pradėta taikyti sunkiasvorių transporto priemonių su lietuviškais registracijos numeriais detali patikra, todėl nemažai užsakovų lietuvių vežėjams atšaukė užsakymus ir rinkosi kitų šalių transporto įmones.

Rusijai šiemet prognozuojamas ekonomikos nuosmukis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)