Elada (vardas pakeistas, redakcijai žinomas) teigia besitikinti bent jau daugiau informacijos dėl aikštelėje prie prekybos centro „Europa“ vykdomų darbų.

„Buvau šoke nuo dulkių kiekio, nuo to, kad įvažiavus turėjau galimybę tik kilti. Neturėjau galimybės apsisukti ir išvažiuoti. Automobilis pasidengė dulkėmis, nors buvo ką tik plautas. Mane pačią išlipus iš automobilio ėmė dusinti nuo dulkių kiekio. Pagalvojau, kaip tada reaguoti astmatikams“, – sako moteris.

Internete paskelbtame vaizdo įraše ji lygino situaciją su „karo lauko“ aikštele ir „Titaniko“ skendimu. Moteris bandė kreiptis į parkavimo sprendimų bendrovę „Unipark“, bet išgirdusi, jog jau yra ženklas „Remontas“.

„Sakau, „Remontas“ gali būti ir siena dažoma. Turėtų būti ženklas „yra ypatingos ar ekstremalios, pavojingos sąlygos sveikatai“ ar pan. Man pasakė, kad esu vienintelė, kuri nepatenkinta, niekas jiems neskambino ir nesiskundė“, – sako ji.

„Unipark“ teigė „Delfi“, kad darbus atlieka „Hanner“, o statybų klausimais vertėtų kreiptis į aikštelės vadovą. Tokį pat patarimą davė ir pats prekybos centras, sakydamas, kad Konstitucijos pr. 7B esanti parkavimo aikštelė priklauso vieninteliam savininkui – „Prime Location Property Fund“.

Parkavimo aikštelė liepos 24 d., pirmadienį:

„Kadangi tai yra arčiausiai prekybos centro esanti stovėjimo aikštelė, dalis mūsų lankytojų naudojasi būtent ja. Mums žinoma, kad parkavimo aikštelė šiuo metu yra remontuojama – kilus susijusių klausimų, visada kontaktuojame su aikštelės savininku, siekiame, kad nepatogumų lankytojams būtų kuo mažiau“, – sako PC „Europa“ valdytoja Viktorija Gražienė.

Ji pridūrė, kad aikštelėje parkavimo mokestį „Europos“ klientams kompensuoja 2 valandas per parą.

„Informaciją apie parkingo mokesčio kompensavimą galima rasti prekybos centre – ji pateikta ant parkingo durų, prie pagrindinio kasos aparato, prekių ir paslaugų vietose, taip pat išsamias taisykles galima rasti mūsų interneto puslapyje“, – sako V. Gražienė.

Prekybos centras pabrėžia, kad yra tik vienas iš aikštelės naudotojų.

„Prime Location Property Fund“ komentavo „Delfi“, kad šiuo metu įgyvendinami daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės atnaujinimo darbai, kuriuos užbaigus klientai naudosis viena moderniausių parkavimo aikštelių Vilniaus mieste.

„Vykdomų darbų metu atnaujinamas pastato fasadas bei konstrukcijos, atnaujinamas parkavimo vietų ir pėsčiųjų takų ženklinimas, atliekamas laiptinės grindų ir turėklų remontas, vyksta aikštelės dangos, inžinerinių sistemų, apšvietimo ir kiti darbai.
Parkavimo aikštelė prie PC „Europa“

Pirmojo etapo darbai, kurio metu sutvarkyti du antžeminės aikštelės aukštai, jau užbaigti. Visus darbus planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos“, – sako bendrovės vadovas Tomas Pauliukonis.

Jis patikino, kad atnaujinamose zonose parkavimo vietos yra užtveriamos, o darbų metu išdėstomas laikinas ženklinimas, palengvinantis klientų navigaciją ir laisvų parkavimo vietų paiešką.

„Apie naująją aikštelės apmokestinimo tvarką informacija pateikiama informaciniuose stenduose ir kituose informavimo kanaluose. Atsižvelgsime į klientų pastabas, dar labiau išplėsdami informavimo vietų skaičių“, – sako T. Pauliukonis.

„Prime Location Property Fund“ vadovas taip pat pažymėjo, kad pagrindiniai darbai derinami su mažiausiu eismo intensyvumu.

„Suprantame, kad vykdant tokios apimties darbus, kyla nepatogumų, todėl pagrindiniai darbai yra vykdomi tuomet, kai stovėjimo aikštelėje yra mažiausias intensyvumas.

Atsiprašydami už laikinus nesklandumus, užtikriname, kad jų nuosekliai mažės, ir netrukus bus galima naudotis atnaujintos parkavimo aikštelės teikiamais pranašumais“, – teigia T. Pauliukonis.

Elada skundėsi ir dėl apmokestinimo aiškumo, sakydama, kad ne visi prekybos centro pirkėjai žino, jog jiems 2 valandas parkavimas nemokamas. Tačiau labiausiai ją piktino automobilio išorės būklė.

„Tikrai labai dulkėtas automobilis. Buvo galima piešti ant jo. Mokamame parkinge automobilį ir statai tam, kad jis išliktų švarus, nes tada gali rinktis kitą mokamą zoną.

Parkavimo aikštelė prie PC „Europa“

Sumokėjau 13 eurų ir pasiėmiau tokį baisų automobilį, tai supratau, kad Vilniuje daug geriau važinėti taksi – pigiau, nereikės už parkingą mokėti ir benziną. Arba, kur įmanoma, viešuoju (transportu)“, – teigė pašnekovė.

Anot jos, navigacija tokiomis sąlygomis yra sudėtinga, ypač turint omenyje, kad įvažiuojama ir išvažiuojama per tą pačią vietą.

„Nežinau, kokia situacija dabar, bet su kuo kalbėjau, tai visi ir pasipiktinę, ir išsigandę, kai ten važiuoja. Gal niekas nesiskundė. Aš irgi norėčiau nesiskųsti, viską suprasčiau, jeigu tokio remonto darbo periodu padarytų kažkokias nuolaidas ar kažkas bent atsiprašytų“, – teigia moteris.

Šiemet prie PC „Europa“ esanti parkavimo aikštelė jau buvo sulaukusi dėmesio dėl kainodaros pokyčių. Paskelbus, kad nemokamas parkavimas 2 valandas bus prieinamas tik tiems PC klientams, kurie apsipirks už ne mažiau kaip 20 eurų, vėliau taisyklės pakoreguotos: 2 val. automobilį galės nemokamai statyti už bet kokią sumą apsipirkę klientai. Iki tol sąlygos apsipirkti nebuvo.

Prekybos centras „Europa“ priklauso bendrovei „BH Europa“, valdomai „Baltic Horizon Fund“. Šis fondas metų pradžioje skelbė, kad už 4 mln. eurų pardavė savąją parkavimo aikštelės dalį įmonei „Prime Location Property Fund“. Registrų centro duomenimis, pastarosios akcininkas yra nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „Hanner“, kuri 2004 metais pastatė prekybos centrą „Europa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)