Šis sertifikatas oficialiai patvirtina, kad „LTG Link“ yra pasiruošusi organizuoti tarptautinę jungtį tarp Lietuvos ir Latvijos, bendrovės komanda turi reikiamas traukinių operavimo ir jų priežiūros kompetencijas Latvijos geležinkelių infrastruktūroje.

„Tarptautinis sertifikatas – tai tarsi leidimas vežti keleivius Latvijoje. Tam, kad jau gruodžio 27 d. klientams pasiūlytume pirmąją kelionę į Rygą, nuolat konsultavomės ir derinome techninius bei operacinius aspektus su „Latvijos geležinkeliais“, valdančiais geležinkelių infrastruktūrą Latvijoje.

Dar anksčiau pasirašėme susitarimą su Latvijos infrastruktūros valdytoju dėl šios šalies infrastruktūros naudojimo, o šiandien, gavę Europos Sąjungos geležinkelių agentūros sertifikatą, planuojame pirmąjį bandomąjį važiavimą Latvijoje“, – teigia Gediminas Šečkus, „LTG Link“ laikinasis vadovas.

„LTG Link“ siūlomas maršrutas bus patogus planuojantiems vienos dienos verslo keliones Latvijoje. Traukinys Iš Vilniaus išvyks kiekvieną dieną 6 val. 30 min., iš Kaišiadorių – 7 val. 14 min., iš Šiaulių – 8 val. 51 min., iš Joniškio – 9 val. 30 min.

Į Jelgavą traukinys atvyks 10 val. 06 min., o į Rygos centrinę stotį – 10 val. 43 min.

Iš Rygos į Vilnių traukinys kiekvieną dieną išvyks 15 val. 28 min., iš Jelgavos – 16 val. 08 min. Šis traukinys Šiaulius pasieks 17 val. 21 min, o Vilnių – 19 val. 51 min.

Bendrovė šiuo metu atlieka paruošiamuosius naujo maršruto darbus ir jau pirmadienį praneš visą klientams aktualią kelionių traukiniu į Rygą informaciją bei pradės bilietų prekybą.

Šis keleivinio traukinio maršrutas bus atidarytas dėl jo sutarus visų trijų Baltijos šalių transporto ministrams ir premjerams. Planuojama jungtis tarp Vilniaus ir Rygos vyks per Kaišiadoris, Šiaulius ir Jelgavą – tokiu būdu šio maršruto traukiniai bus patogiai pasiekiami tiek sostinių gyventojams, tiek į ar iš kitų Lietuvos ir Latvijos miestų vykstantiems keleiviams. Latvijos teritorijoje „LTG Link“ užtikrins tik tarptautinį susisiekimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)