Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus žadėjo, kad pačios giliausios duobės pagrindinėse uostamiesčio gatvėse bus užlygintos šaltuoju asfaltu. Tokiam tvarkymui pinigai skiriami iš Kelių fondo.

Direktorius teigė, kad duobes sužiūrėti ir nuspręsti, kurias jau reikia užlyginti, privalo patys kelininkai. Esą ne savivaldybės reikalas į jas baksnoti pirštu.

Tačiau bendrovės „Klaipėdos keliai“ generalinis direktorius Juozas Rukšėnas tvirtino, kad pagal sutartį jie lygina tik tas duobes, kurias nurodo savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius.

J. Rukšėnas taip pat žadėjo, kad duobės bus užlyginamos šaltuoju asfaltu.

Nors taip užlygintas duobes po kelių mėnesių ar metų tenka lopyti iš naujo, žiemą karštuoju asfaltu nelyginama.

Direktorius aiškino, kad šaltuoju metų periodu asfaltbetonio bazėje kaitinti bitumą finansiškai netikslinga. Žiemą pigiau uždėti šaltojo asfalto lopą.

Šį sausį tokiu asfaltu jau buvo užlygintos duobės keliose vietose Šilutės plente, Danės, Minijos, Pilies, Naujojo Uosto ir Žardupės gatvėse.

Kaip bus tvarkomasi toliau, nežinia. Bendrovės „Klaipėdos keliai“ gamybos direktorius Algirdas Paulauskas vakar teigė dar negavęs nė vieno savivaldybės nurodymo šią savaitę lopyti gatvių duobes. A. Paulauskas pastebėjo, kad šią žiemą jų teko užtaisyti mažiau nei ankstesniais metais. Direktorius spėjo, kad Klaipėdoje duobių sumažėjo, nes pagerėjo gatvių būklė: kai kur jau paklota nauja ištisinė kelio danga, kuriai suteikta penkerių metų garantija.