Pasak bendrovės, naujieji „Airbus“ lėktuvai bus pristatyti 2024 m.

Šis „United Airlines“ užsakymas yra dar vienas smūgis JAV aviacijos milžinei „Boeing“, kuri jau ir taip yra įklimpusi į „737 Max“ krizę.

„Boeing“, kurios lėktuvams „737 Max“ buvo uždrausta skraidyti po dviejų katastrofų, nusinešusių 346 žmonių gyvybes, šiuo metu neturi jokio orlaivio, galinčio konkuruoti su „Airbus A321XLR“. Būtent „Boeing 737 Max“ galėtų būti toks konkurentas.

„Airbus“ pristatė A321XLR birželį vykusioje Paryžiaus aviacijos parodoje.
Siauro fiuzeliažo lėktuvo skrydžio atstumas yra 15 proc. didesnis nei ankstesnio modelio – A321LR, todėl tai yra efektyvi alternatyva plataus fiuzeliažo orlaiviams.

„United Airlines“ tikino naudosianti naujuosius „Airbus“ orlaivius reisams iš JAV rytinės pakrantės – Niuarko, Niujorko ir Vašingtono – į Europos miestus.

Naujienų agentūros AFP su sandorio aplinkybėmis susipažinęs šaltinis atskleidė, kad „Airbus“ lėktuvus bendrovė pasirinko, nes „Boeing“ tiesiog neturi tinkamos ir saugios alternatyvos.

„Nėra jokio lėktuvo 757-ajam pakeisti, kurį galėtų pasiūlyti „Boeing“, – teigė šaltinis, kurio teigimu, derybos tarp „Airbus“ ir „United“ prasidėjo prieš kelis mėnesius.

„Boeing“ šiuo metu yra susitelkusi ties „737 Max“ sugrąžinimu į padanges. Bendrovė taip pat iki kitų metų atidėjo naujojo lėktuvo modelio, šiuo metu vadinamo tiesiog NMA (angl. new model aircraft), pristatymą.
JAV lėktuvų gamintoja šiuo metu pristato NMA projektą įvairioms oro linijoms.

„United Airlines“ taip pat penkeriems metams atidėjo 45 „Airbus A350“ orlaivių pristatymą. 2017 m. lėktuvus užsisakiusi bendrovė juos gaus ne 2022 m., kaip planuota, o 2027-aisiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)