Panevėžio rajono Karsakiškio miestelyje neteisėta dyzelinio kuro prekyba besivertusiems dviem bendrininkams G. I. ir T. K. teismo baudžiamuoju įsakymu paskirtos 10 tūkstančių 400 litų ir penkių tūkstančių 200 litų baudos.

Teismas patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro prašymą užbaigti procesą baudžiamuoju įsakymu ir už padarytą nusikaltimą – neteisėtą komercinę veiklą neturint verslui išduoto privalomo leidimo dviem rajono gyventojams paskyrė prokuroro prašytas 80 ir 40 MGL dydžio baudas.

„Nelegalią degalinę įkūrę ir neteisėtos komercinės veiklos ėmęsi bendrininkai, sąmoningai nuo valstybės nuslėpę verslą ir iš jo gaunamas pajamas, sulaukė baudžiamosios atsakomybės ir nubausti. Šios nelegalios kolonėlės savininkams valstybei mokėtinų mokesčių išvengti padėjo ir kasdien į šią degalinę užsukdavę vairuotojai. Tačiau pigesnio kuro ieškoję vairuotojai nepagalvojo apie tai, kad palaikydami šešėlinį verslą kenkia ne tik valstybės ekonomikai, bet tuo pačiu ir sau – gadina savo automobilius pildamiesi kurą su sieros ar kitų kenksmingų medžiagų priemaišomis“,- prokuratūros pranešime cituojama Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausioji prokurorė Jolanta Činčikienė.


Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos specialistai, patikrinę nelegalaus dyzelinio kuro sudėtį, nustatė, kad pateikti šio kuro bandiniai neatitinka nustatyto standarto ir privalomųjų kokybės rodiklių reikalavimų ir negali būti realizuojami mūsų šalyje – jie turi padidintą sieros ir vandens kiekį, taip pat nerasta privalomo priedo – riebalų rūgščių metilesterių, pagamintų iš augalinės kilmės aliejų ar gyvūninės kilmės riebalų.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad per keletą mėnesių iš autovežių vairuotojų be apskaitos dokumentų galėjo būti įsigyta ne mažiau kaip 43 tūkstančiai 600 litrų dyzelinio kuro. Kasdien į nelegalią degalinę užsukantiems vairuotojams, pageidaujantiems pigesnio kuro, degalai buvo parduodami ne mažiau kaip po 3 litus 70 centų už litrą be apskaitos dokumentų ir kasos aparato. Kuro talpose taip pat rasti dar neparduoti trys tūkstančiai 390 litrų dyzelinio kuro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)