Kaip nurodo Susisiekimo ministerija, tai numatyta sutartyje, kurią Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, įgyvendindama projektą „Eismo saugos ir aplinkosaugos priemonių diegimas 2014–2020 m. TEN-T keliuose. I etapas“, pasirašė su bendrove „Kauno tiltai“.

Sutarties kaina – daugiau nei 11 mln. litų. Projektas iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis.

Pasak susisiekimo viceministro Vladislavo Kondratovičiaus, nėra abejonių, kad po rekonstrukcijos eismo situacija šiose sankryžose labai pagerės – sumažės eismo įvykių tikimybė, bus sudarytos palankesnės sąlygos pėstiesiems ir dviratininkams.

Įgyvendinant minėtą projektą, ateityje planuojama įrengti skirtingo lygio Žiežmarių, Moluvėnų ir Žemaitkiemio sankryžas bei Pasvalio žiedinę sankryžą.

Lietuvos valstybinės reikšmės keliuose šiuo metu yra apie 70 žiedinių sankryžų. Kasmet įrengiama vidutiniškai po 5 tokias sankryžas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)