Apie ketvirtadienį pranešė aviacijos tinklaraštis „Aviacinis rokenrolas“.

Jo autorius aviacijos ekspertas Simonas Bartkus pažymi, kad „Eurolygos“ finalo ketvertas Kaune bus didžiausia atvykstančių užsakomųjų skrydžių operacija Lietuvos istorijoje. Šiuo metu matomi mažiausiai 13 „čarterių“ į Vilniaus ir Kauno oro uostus, daugiausia – iš Atėnų.

Ketvirtadienį vakare suplanuoti du užsakomųjų skrydžių bendrovės „Aegean“ skrydžiai iš Atėnų į Vilnių, vienas į Kauną.

Penktadienį suplanuoti trys „Aegean“ skrydžiai į Vilnių ir vienas Lenkijos užsakomųjų skrydžių bendrovės „Enter Air“ lėktuvas į Kauną.

Penktadienio pirmoje dienos pusėje taip pat atvyks į Kauną trys oro bendrovių „Albastar“, „Privilege“ ir „Enter Air“ užsakomieji lėktuvai iš Madrido, vienas „Enter Air“ iš Barselonos ir vienas „Smartwings“ iš Nicos.

Penktadienį taip pat suplanuotas „El Al 787 Dreamliner“ čarteris iš Tel Avivo. Ekspertas daro prielaidą, kad jis taip pat susijęs su Eurolygos finalo ketverto varžybomis.

Be kita ko, Vilniaus oro uoste, anot tinklaraščio, pastebėta privačių lėktuvų skrydžių suintensyvėjimas, įskaitant ir atvykimus tiesioginiu skrydžiu iš Niujorko. Tikėtina, kad tai taip pat susiję su varžybomis.

Balandžio pabaigoje Delfi jau rašė, kad gegužės 19–21 dienomis Kauno viešbučiai bus pilnut pilnutėliai, o likusios vietos parduodamos už įspūdingas sumas.

Kaip sako šešis viešbučius valdančios bendrovės savininkas Zigmantas Dargevičius, prieš Eurolygai oficialiai paskelbiant, jog finalo ketverto rungtynės vyks Kaune, ši informacija jau buvo žinoma užsienio šalių aistruoliams, kurie masiškai rezervavosi po kelias dešimtis kambarių, kai viešbučiai dar nebuvo spėję kilstelti kainų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)