Informuojama, kad bendrovė įkrovimo stotelę sukūrė trumpiau nei per vienerius metus – įrenginio koncepcija buvo pristatyta 2021 metų pabaigoje, o rugsėjo antroje pusėje jau pradėta masinė gamyba, pranešė įmonė.

Spartinti projekto įgyvendinimą skatino tiek Lietuvoje, tiek ir visame pasaulyje kylanti žaliųjų energetikos sprendimų banga. Elektromobilių rinka sparčiai auga, tačiau jų įkrovimo infrastruktūra vairuotojams kelia daug iššūkių.

Vis dėlto situacija artimiausiu metu turi pasikeisti – Lietuvoje numatoma didžiulė elektromobilių infrastruktūros plėtra. Planuojama, kad iki 2026 m. mūsų šalyje bus įrengta daugiau nei 53 tūkst. elektromobilių privačių įprastos ir vidutinės galios įkrovimo prieigų.

„Teltonika“ pradėjo masinę elektromobilių įkrovimo stotelių gamybą

„Kylant energetikos išteklių kainoms, investicijos į atsinaujinančios energetikos sprendimus atsiperka kur kas greičiau. Vien šiemet Lietuvoje beveik 40 tūkst. namų ūkių užsitikrino paramą saulės elektrinių įrengimui. Neabejoju, kad dauguma jų netolimoje ateityje įvertins ir galimybę persėsti į elektromobilį ir namuose įsirengti įkrovimo stotelę.

Šį sprendimą paspartins ir Lietuvos energetikos agentūros (LEA) paskelbtas finansavimas nuosavoms elektromobilių įkrovimo stotelėms įsirengti. Todėl pasiūlydami išmanųjį „TeltoCharge“ įkroviklį, pirmiausia siekiame prisidėti prie spartesnės elektromobilių infrastruktūros išvystymo, žalesnės ir švaresnės Lietuvos ateities, o kartu žvelgiame į nišas tarptautinėse rinkose – esame pasiruošę mesti iššūkį esamiems elektromobilių įkrovimo pramonės lyderiams“, – teigia „Teltonika Energy“ vadovas Tadas Tumelis.

Lietuvių sukurta elektromobilių įkrovimo stotelė turės konfigūracijos pasirinkimų įvairovę, nuo skirtingų priekinio korpuso spalvų, varianto su fiksuotu kabeliu ir be jo iki skirtingų ryšio tipų. Atsižvelgiant į individualius poreikius, vartotojai taip pat gali rinktis prietaiso galingumą – 7,4 kW, 11 kW ir iki 22 kW. Stotelė yra suderinama su visais vien tik elektra varomais ar elektra įkraunamais hibridiniais automobiliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją