Lietuvos apeliacinis teismas sausio 20 dieną atmetė „Almavivos“ skundą ir paliko galioti Italijos bendrovei nepalankią Vilniaus apygardos teismo lapkričio nutartį - tuomet teismas atsisakė Italijos įmonės pašalinimą iš konkurso pripažinti neteisėtu.

„Ieškovė („Almaviva“– BNS) dokumentus atsakovei („Lietuvos geležinkeliams“ – BNS) pateikė nesilaikydama pirkimo dokumentuose numatytos tvarkos ir to iš esmės neneigia, todėl sutiktina su pirmosios instancijos teismo išvada, jog nėra pagrindo sprendimą, kuriuo ieškovės pasiūlymas buvo atmestas, pripažinti neteisėtu“, – rašoma teismo nutartyje.

Ginčas kilo, Italijos bendrovei netinkamai pateikus techninius dokumentus – tiekėjo kvalifikacijai patvirtinti reikalingus dokumentus ji įdėjo į kitą voką kartu su pasiūlymo kaina.

Anot Apeliacinio teismo, nors formaliai atrodo, kad Italijos bendrovė padarė tik techninę klaidą, tačiau konkurso organizatorių reikalavimu pasiūlymus pateikti dviejuose vokuose norėta užtikrinti pasiūlymo kainos konfidencialumą, kad ji negalėtų turėti įtakos techninių pasiūlymų vertinimui.

„Ieškovės nepateikti duomenys – atitikimo funkciniams reikalavimams ir atitikimo nefunkciniams reikalavimams lentelės yra esminė pasiūlymo dalis, todėl padaryta klaida negali būti kvalifikuojama kaip redakcinio pobūdžio ir paprastai ištaisytina“, – pažymėjo teismas.

Tiek bendrovė, tiek Viešųjų pirkimo tarnyba teismuose aiškino, jog tai buvo formalus pažeidimas, tačiau teismai pritarė „Lietuvos geležinkelių“ pozicijai, jog Italijos bendrovė neatitiko konkurso reikalavimų.

„Lietuvos geležinkeliai“ už neskelbiamą sumą siekia įsigyti integruotos techninių geležinkelių infrastruktūros viršutinės kelio konstrukcijos, sankasos, iešmų, tiltų ir kitų kelio statinių, inspektavimo duomenų valdymo ir analizavimo IT sistemą. Konkurso nugalėtojas per 1,5 metų turėtų ją įdiegti ir dar penkerius metus ją prižiūrėti.

Visame pasaulyje skaitmenines paslaugas teikianti „Almaviva“ turi 43 biurus Italijoje ir 24 – užsienyje. Itin aktyviai ji veikia Brazilijoje ir Jungtinėse Valstijose, taip pat Kolumbijoje, Tunise ir Saudo Arabijoje.

Grupėje dirba 45 tūkst. darbuotojų, ir pagal šį skaičių ji yra penkta privataus kapitalo bendrovė Italijoje, jos pajamos pernai siekė 891 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją