DFDS viceprezidento ir Baltijos regiono vadovo Anderso Refsgaardo teigimu, „Aura Seaways“ yra pirmasis nuo 1982 metų keleivinio laivo sertifikatą turintis DFDS pastatytas keltas.

„DFDS Seaways“ vykdomasis direktorius Jonas Nazarovas teigė, kad naujasis keltas yra didžiausias Baltijos jūroje ro-pax tipo laivas, galintis plukdyti 4,5 kilometro ilgio automobilių eilę.

Aura Seaways keltas

Kelto kelionė iš laivų statyklos Kinijoje iki Klaipėdos truko 28 dienas, sausio 17-osios naktį jis prisišvartavo Klaipėdoje. Dar savaitę užtruko paruošiamieji darbai ir Lietuvos bei Danijos jūrinių administracijų inspekcija.

Aura Seaways keltas

Keltas tarp Švedijos iš Lietuvos plaukios kasdien, kelionė truks 11 valandų.

DFDS visoje Europoje valdo virš 20 keltų maršrutų, devyniais iš jų gabenami ir keleiviai. Per metus kompanija perveža per 5 mln. keleivių. Baltijos jūroje šiuo metu plaukioja 8 DFDS keltai, aptarnaujantys keturis maršrutus: iš Klaipėdos į Kylį (Vokietija), Karlshamną (Švedija), Kiogę/Fredericiją (Danija) bei iš Paldiskio (Estija) į Kapelskarą (Švedija).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją