„Rusnės gyventojai estakados laukė dešimtmečius, o šio projekto sustabdymas sužlugdytų teisėtus jų lūkesčius, tuo labiau, kad projektas jau praktiškai baigtas. Projekto sustabdymas pažeistų viešąjį interesą, tai reiškia, kad Rusnės gyventojai estakados lauktų iki 2020 metų pavasario“, – pranešime spaudai teigė V. Andrejevas.

Anot VPT, direkcija, praėjus pusmečiui po sutarties pasirašymo, faktiškai pakeitė sutartį. Tarnybos teigimu, paaiškėjus, kad būtina sustiprinti žemės sankasą, buvo paskelbtas papildomas konkursas, tačiau nuspręsta nestabdyti estakados statybos, padidinti sutarties vertę ir pratęsti darbų terminą.

„Tokiu būdu sutartį vykdantis rangovas atsiduria geresnėje padėtyje nei nustatyta pradinėse sutarties sąlygose, nes pirkimo vykdytojas nustato tokias sutarties sąlygas, kurios turi įtakos ekonominei sutarties šalių pusiausvyrai rangovo naudai“, – išvadoje nurodo tarnyba.

Anot tarnybos, pakeitimai turėjo įtakos kitų potencialių tiekėjų dalyvavimui konkurse.

Sutartis su įmonių „Kauno tiltai“ ir „TEC Infrastructure“ (buvusi Tiltų ekspertų centras) konsorciumu dėl nuolat potvynių užliejamame kelyje Šilutė–Rusnė estakados statybų pasirašyta 2017-ųjų gruodį.

Pernai lapkritį V. Andrejevas BNS patikino, kad estakada gyventojai galės naudotis jau šių metų gegužės viduryje. Savo ruožtu išlaidos visam projektui (ir papildomiems darbams) sieksiančios apie 17 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)