Už miesto viešąjį transportą atsakingos įmonės direktore M. Gusarovienė paskirta po viešo konkurso, kuriame, DELFI žiniomis, dalyvavo dar du kandidatai.

M. Gusarovienė 2006 metais Vilniaus Gedimino technikos universiteto Miesto statybos katedroje baigė magistro studijas.

Daugiau nei dešimtmetį transporto sektoriuje dirbanti M. Gusarovienė prieš tai „Susisiekimo paslaugose“ užėmė direktoriaus pavaduotojos pareigas. 2015 metų birželį ji pakeitė buvusį įmonės vadovą Gintą Bliuvą.

„Būdami susisiekimą Vilniaus mieste koordinuojančia įmone, sieksime užtikrinti ne tik tai, kad tipinė vilniečio kelionė – ryte į darbą, o vakare namo – sutrumpėtų, bet ir kad kuo didesnė vilniečių dalis kasdienėms kelionėms rinktųsi daugiau ne asmeninį automobilį, o kitus alternatyvius būdus. Tai pasieksime tada, kai sostinės susisiekimo sistema bus efektyvi ir patogi, įskaitant viešojo transporto, automobilių ir dviračių sistemas, ir visa tai darysime kryptingai bei kompleksiškai“, – žiniasklaidai išplatintame pranešime teigia M. Gusarovienė.

„Mano vizija – patogus, šiuolaikiškas ir greitas viešasis transportas. Esame numatę šiemet daugybę pagerinimų, pradedant privačiųjų vežėjų įtraukimu į labiau konkurencingą keleivių vežimo rinką, baigiant elementariais dalykais, tokiais kaip švaresni, patogesni ir labiau ekonomiški miesto autobusai ir troleibusai. Esu įsitikinęs, kad naujoji įmonės vadovė puikiai įgyvendins jai keliamus uždavinius“, – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Susisiekimo paslaugos“ artimiausiu metu turės organizuoti privataus vežėjo prisijungimą prie Vilniaus viešojo transporto sistemos.

Iššūkiu sostinėje išlieka ir nuolat piko valandomis susidarančios spūstys. Tačiau R. Šimašius DELFI anksčiau yra sakęs, kad ši problema turėtų sumažėti, kai bus baigti vakarinio aplinkkelio trečiojo etapo darbai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)