Kaip skelbia VR, Rusijos savininkas nevykdė savo finansinių įsipareigojimų jungtinei bendrovei. Derybos nedavė norimų rezultatų, todėl Suomijos pusė išpirko skolas iš „Karelian Trains“ ir keturi „Allegro“ traukiniai tapo minimos bendrovės nuosavybe.

Anot RŽD atstovų, koncernas nedavė sutikimo perleisti traukinius „Allegro“ Suomijos bendrovės nuosavybėn.

„2022 metų kovą Suomijos valstybinis geležinkelių operatorius VR vienašališka tvarka nutraukė susisiekimą „Allegro“ traukiniais“, – pranešė RŽD.

„Allegro“ traukinys

Dėl traukinių prastovų bendrovė „Karelian Trains“ prarado pajamų šaltinį ir negalėjo vykdyti savo finansinių įsipareigojimų.

„Dėl neteisėtų bendrovės VR ir bendrovės „Oy Karelian Trains Ltd“ finansinių vadovų veiksmų pati bendrovė tapo nemoki“, – tikina RŽD atstovai.

Bendrovė VR ketvirtadienį, gruodžio 14 dieną, pranešė išpirkusi nuosavos bendrovės skolas ir už skolas perėmusi traukinių valdymą. Nuo 2025 metų šiuos traukinius ketinama naudoti tarpmiestiniam susisiekimui šalies viduje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)