Kaip paskelbta trečiadienį portale madeinvilnius.lt skrydžiai panaikinti iš Vilniaus į Nicą ir Reikjaviką, taip pat iš Kauno į Nicą, Bergeną, Alesundą ir Stavangerį.

Portalas madeinvilnius.lt tvirtina, kad tokį sprendimą aviakompanija priėmė dėl gendančių variklių. Pati bendrovė viešai apie atšaukiamus skrydžius neinformavo. Informacija apie atšauktus skrydžius buvo pateikta keleiviams, kurie jau nusipirko bilietus minėtomis kryptimis, SMS žinute.

Delfi dėl pranešimo apie šiuos atšaukiamus skrydžius ir priežastis susisiekė su „Wizz Air“ atstovais. „Wizz Air“ teigimu, ši šiandien paskelbta informacija yra faktiškai neteisinga.

Tiesa, bendrovė patvirtina, kad dėl artimiausiais mėnesiais organizuojamų neplanuotų, nuo oro linijų bendrovės nepriklausančių „Pratt & Whitney“ variklių patikrinimų, metų pradžioje bendrovė laikinai pakeitė savo skrydžius. Tai reikštų, kad šios kryptys atšauktos jau anksčiau.

„Siekdama užtikrinti kuo geresnę klientų patirtį, oro linijų bendrovė dėjo visas pastangas, kad keleiviai patirtų kuo mažiau trikdžių ir būtinus tvarkaraščio pakeitimus įgyvendino likus kelioms savaitėms iki išvykimo datos.

Suprasdama aiškaus bendravimo svarbą, „Wizz Air“ užtikrino, kad visi nukentėję keleiviai, kurie užsakė bilietus tiesiogiai iš oro linijų bendrovės, būtų nedelsiant informuoti el. paštu ir SMS žinutėmis ir galėtų rinktis vieną iš trijų variantų: nemokamą skrydžio perregistravimą į kitą skrydį, 120 proc. kompensaciją „Wizz“ kreditu arba 100 proc. kompensaciją pradine mokėjimo forma. „Wizz Air“ ir toliau teikia pirmenybę keleivių patogumui ir skaidrumui šiuo veiklos koregavimo laikotarpiu“, – rašoma bendrovės komentare.

Delfi Lietuvos oro uostai vėliau Delfi patikslino informaciją. Jie taip pat atkreipė dėmesį, kad „Wizz Air“ jau nuo praėjusių metų pabaigos viešai pateikė informaciją apie planuojamus techninius turimų orlaivių patikrinimus, o tai lėmė, kad oro bendrovė sumažino veiklos apimtis, skrydžių skaičius visame savo tinkle.

„Iš Vilniaus oro uosto sustabdytas skrydis į Reikjaviką, o iš Kauno oro uosto sustabdyti skrydžiai į Bergeną, Alesundą ir Stavangerį.

Atkreipiame dėmesį, kad jūsų laiške esančiame šaltinyje nurodytas skrydis iš Kauno į Nicą neegzistavo, tai klaidinga informacija, o skrydis iš Vilniaus oro uosto į Nicą sustabdytas anksčiau, dar rudenį“, – rašoma Lietuvos oro uostų komentare Delfi.

Taip pat pridedama, kad keliautojams svarbu žinoti, jog iš Vilniaus į Reikjaviką, nuo gegužės mėnesio skrydžius vykdys Islandų oro bendrovė „PLAY airlines“, o Nicą iš Vilniaus pasiekti nuo gegužės mėnesio galima oro bendrovės „airBaltic“ tiesioginiais skrydžiais“

Delfi primena, kad dar sausio pabaigoje rašė apie dalį atšaukiamų maršrutų visoje Europoje. Tuomet Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas Delfi patvirtino, kad „Wizz Air“ jau nuo praėjusių metų pabaigos viešai pateikė informaciją apie planuojamus techninius turimų orlaivių patikrinimus. Tačiau pati aviakompanija nepatikslino, kuriuos maršrutus ir kuriam laikui atšaukia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)