„Šiemet jau tvirtai galime sakyti, kad keleivių itin pamėgti kalėdiniai traukiniai tampa tradicija, skatinanti vis dažniau tvariai keliauti tiek nuolatinius klientus, tiek keleivius, kurie pasirenka į kitą miestą vykti būtent viešuoju, o ne nuosavu transportu.

Kaip ir kasmet, šia iniciatyva kviesime patirti keliones Rytų ekspreso ar Kalėdų pasakų motyvais puoštais traukiniais. Matome, kad poreikis išbandyti ypatingas keliones kasmet auga, todėl šiemet drauge su „Go Vilnius“ pasiūlysime rinktis net iš keturių skirtingų traukinių“, – teigia „LTG Link“ verslo vystymo ir rinkodaros vadovė Dovilė Aleksandravičienė.

Pasak jos, šventiškai išpuoštas traukinys maršrutu Vilnius–Mockava (Varšuva) kursuos iki gruodžio 26 d. Planuojama, kad iš karto po Kalėdų – nuo gruodžio 27 d. – šiuo dekoruotu traukiniu keleiviai bus kviečiami vykti į pirmuosius visuomenės itin laukiamus naujo tarptautinio maršruto Vilnius–Ryga reisus.

„Pernai įvestas naujas maršrutas, atsiradęs po beveik dešimties metų pertraukos, sulaukė didžiulio populiarumo. Į Vilnių atvykstantys Lenkijos gyventojai čia dažniausiai praleidžia bent jau dvi dienas, kurių metu lankosi populiariausiose turistų traukos vietose, ragauja vietos maisto ir skiria laiko pažinti paveldo objektus. Lenkus taip pat domina ir jiems dar neatrastos naujos traukos vietos, pavyzdžiui, pernai Vilniuje apsilankęs žymus lenkų kulinarijos ir kelionių žurnalistas Robert Makłowicz aplankė Paupio rajoną, Senatorių pasažą, Lukiškių kalėjimą, Halės turgų.

Per devynis šių metų mėnesius Vilnių jau aplankė apie 80 000 turistų iš Lenkijos ir tai yra viena sparčiausiai atsistatančių rinkų po pandemijos“, – sako „Go Vilnius“ turizmo skyriaus vadovė Vilma Daubarienė.

„LTG Link“ duomenimis, per pastaruosius dvejus metus šventiškais traukiniais keliavo per 74 tūkst. žmonių. Iš jų beveik 15 tūkst. gyventojų pasirinko iškeisti keliones nuosavomis transporto priemonėmis į keliones traukiniais.

Kuriant žiemišką „LTG Link“ tradiciją, bendrovės traukiniuose dalis dekoro elementų bus panaudoti jau trečią kartą. Tvarų susisiekimą kuriančiuose traukiniuose atgims senovės įkvėpti raštai ir apšvietimas, sendaikčių krautuvėlėse ir kiti istorijas pasakoti skatinantys daiktai.

„Šiuo projektu noriu keleivius paskatinti tiek pasinerti į prisiminimus, tiek ir kurti naujus. Maršrutais Vilnius–Klaipėda bei Vilnius–Mockava (o vėliau Vilnius-Ryga) kursuos burgundiško kolorito ir praeitimi alsuojantys traukiniai, o maršrutais Vilnius–Kaunas ir Vilnius–Trakai – žaismingi ir šviesia tradicine Kalėdų simbolika puošti traukiniai“, – pasakoja trečią kartą traukinius dekoruojantis bene garsiausias šalies floristas ir dekoro meistras M. Petruškevičius.

Keleivių patogumui internetu www.ltglink.lt arba mobiliąja programėle bilietus įsigyjantys klientai matys, kuriais minėtų maršrutų reisais kursuos šventiniai traukiniai bei kurie vagonai bus papuošti – jie nuo šiandien bus pažymėti specialia kalėdinio traukinio ir eglutės ikonėle.

Į Klaipėdą ir tarptautiniais maršrutais vykstančiuose traukiniuose šventinės dekoracijos lauks viduriniame traukinio vagone, į Kauną vykstančiame traukinyje – visuose trijuose vagonuose. Kelionėms kalėdiniais traukiniais bus taikoma įprasta bilietų kainodara.

Siekiant užtikrinti sklandžias keliones, populiariausiais tvarkaraščio laikais penktadieniais, šeštadieniais bei šventinėmis dienomis bilietus į šventinius maršruto Vilnius–Kaunas ir tarptautinio jungtinio maršruto Vilnius-Varšuva Lietuvoje kursuojantį Vilnius–Mockava traukinius įsigyti bus galima tik iš anksto, o traukinyje bilietai nebus parduodami.

Kelionių palydovai bilietus tikrins dar prieš įlipant į kalėdinį traukinį. Bilietai į visus kitus bendrovės organizuojamus reisus bus parduodami įprastai.

Sugrįžta kalėdiniai „LTG Link“ traukiniai

Šiais metais maršrutu Vilnius–Kaunas šventiniai traukiniai įprastai kursuos kasdien šešis kartus per dieną, t. y. tris kartus pirmyn ir tris kartus atgal.

Į ir iš Klaipėdos kalėdinis traukinys taip pat kiekvieną dieną vyks du kartus per dieną, t. y. vieną kartą papuoštu traukiniu bus galima vykti pirmyn, ir vieną – atgal.

Tarptautinių maršrutų traukinys taip pat kursuos du kartus per dieną – kartą pirmyn ir kartą atgal.

„LTG Link“ primena, kad ir į kitus reisus rekomenduojama bilietais pasirūpinti iš anksto. Į populiariausius reisus bilietai dažnai būna išpirkti dar prieš keletą dienų. Tai padaryti patogiausia internetu arba mobiliojoje programėlėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją