Šiaulietis Mantas LNK žinioms pasakojo, kad savo dieną be automobilio įsivaizduoja sunkiai, tad netikėtas automobilio gedimas kaip reikiant pakoreguoja visus planus.

„Automobilio palikimas servise ilgesniam laikui apsunkina. Tikrai norisi, kad jį atidavus į servisą būtų galima kuo greičiau atsiimti“, – sakė jis.

Šiuo metu, kaip buvo skelbiama, automobilio remontas gali trukti ilgiau nei įprastai dėl stringančių detalių tiekimo. Kai kurių jų reikia laukti kelias dienas, o dėl to sunkumų turi autoservisai.

„Problemos, kurios vyksta su logistika, su kaštais ir kitais dalykais, tai daro mums nepalankią situaciją.

Šiek tiek detalės jau vėluoja “, – sakė Šiaulių autoservisų asociacijos vadovas Anatolijus Kirjazovas.

„Su elektrinėmis detalėmis ypač bėda, kad reikia užsakyti kokį blokelį, kur seniau būdavo jis vietoje arba gaudavai kitą dieną, o dabar turi laukti apie savaitę arba išvis nėra, tai tenka ieškoti ir dėvėtų, pradėti dirbti su dėvėtomis detalėmis, nes naujų trūksta“, – kalbėjo ir autoserviso vadovas Karolis Gulbinas.

Kaip buvo teigiama, skiriasi ne tik automobilių detalių pristatymo terminai, bet ir pasiūla. Gerokai sumažėjo gamintojų pasirinkimas.

„Seniau galėdavai rinktis iš 10 gamintojų, ko nori žmogus, kokybiškesnę ar pigesnę (detalę-red.), o dabar jau renkiesi, kas yra. Iš 10 yra 2 tiekėjai“, – teigė K. Gulbinas.

Visgi aiškinama, kad detalių nepritrūks, o gerokai pailgėjusius pristatymo terminams yra stengiamasi tai kontroliuoti ir detales užsisakyti į priekį. Skaičiuojama, kad pristatymas į Lietuvą dabar trunka net keliskart ilgiau nei anksčiau.

„Seniau būdavo, kad į sandėlį detalės atvažiuodavo per 2-3 mėn., dabar yra 6-9 mėn.

Užsakant kažkokias specialias detales, reikia luktelti. Jei anksčiau būdavo – iki savaitės, dabar – ir 3-4 savaitės“, – sakė autodetalių pardavimų vadovas Aivaras Mikalauskas.

Autoservisų asociacijos įžvelgia ir daugiau problemų – brangsta automobilių dalys.

„Kainų padidėjimas jau matosi ir gerokai ženklus. Skaičiuojame jau dešimtimis procentų“, – sakė A. Kirjazovas.

Dėl stringančių detaliu, teigiama, autoservisai sutvarko mažiau mašinų, dėl ko mažėja ir pelnas, o dėl kylančių kainų ateityje gali kilti ir dar daugiau bėdų.

Pasak Šiaulių asociacijos serviso asociacijos vadovo, rudeniop savo automobilius žmonės remontuos tik tada, kai jie visai pabirs, mat kainų šuolis privers taupyti ir rinktis paslaugas.