Nacionalinės šios Ramiojo vandenyno valstybės oro linijos savo lėktuvuose įrengs platesnes sėdynes, skirtas keleiviams, kurie sveria daugiau kaip 130 kg. Samoa nutukusių žmonių procentas yra vienas didžiausių pasaulyje.

Oro linijų vadovas Chrisas Langtonas teigė, kad XL sėdynės bus praplatintos nuo 30 iki 35 cm. „Samoa Air“ lėktuvuose jos atsiras iki šios savaitės pabaigos.
 
„Jeigu esate maždaug panašaus svorio tradicinė sėdynė bet kuriose oro linijose gali būti nepatogi. Dažnai būna sudėtinga į jas atsisėsti, o jei įsispraudi į tokią sėdynę, nebelieka erdvės kojoms. Štai kodėl reikalingos XL – tą patį darome su drabužiais ir kitais daiktais, kurie būna skirtingų standartinių dydžių“, - sakė jis „ABC News“.

„Samoa Air“ keleiviai, pirkdami bilietą, moka ne už vietą lėktuve, bet už kiekvieną savo kūno kilogramą. Mokesčio už kiekvieną kilogramą tarifai priklauso nuo maršruto ilgio. Keleiviai nurodo savo kūno svorį, kuris vėliau, kaip ir bagažas, oro uoste patikrinamas ant svarstyklių. Mokesčiai varijuoja nuo 1 JAV dolerio (2,6 Lt) už kiekvieną kilogramą trumpiausiems oro linijų maršrutams iki 4,16 dolerio (10,8 Lt) už kilogramą skrydžiui iš Samoa į kaimyninę Amerikos Samoa valstybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)