Ispanijos bendrovė „MSC Cruises“ ir italų bendrovė „Costa Crociere“ sudavė skaudų smūgį Tuniso turizmo pramonei paskelbusios, kad nė vienas jų laivų nebeužsuks į šią Šiaurės Afrikos šalį iki atskiro pranešimo.

Abiejų bendrovių kruiziniai laivai, kurių keleiviai tapo išpuolio Tunise taikiniais, ketvirtadienį išplaukė iš uosto į kitus jų maršrute numatytus taškus.

Devyni „MSC Cruises“ firmos keleiviai atsidūrė tarp mažiausiai 20-ies užsienio turistų, žuvusių per ginkluotų užpuolikų ataką trečiadienį.

Tarp žuvusių keleivių yra trys japonai, du kolumbiečiai, du ispanai ir du prancūzai.

Dar 12 keleivių buvo sužeisti, o šeši iš viso negrįžo į „MSC Cruises“ laivą „Splendida“ iki ketvirtadienio ryto, kai jis išplaukė į Barseloną.

Ketvirtadienio rytą į Maljorką išplaukusiame italų laive „Costa Fascinosa“ taip pat trūko 13 keleivių.

Pasak „Costa Crociere“, laikinas draudimas kruiziniams laivams lankytis Tunise yra aktualus trims šios bendrovės laivams, kurie artimiausiais mėnesiais turėjo švartuotis Tunise: „Costa Fortuna“, „Costa Favolosa“ ir „Costa neoRiviera“.

Artimiausiais mėnesiais į Tuniso uostą turėjo įplaukti ir trys MSC kruiziniai laivai.

„Costa Crociere“ prioritetas yra mūsų svečių ir įgulos saugumas, kuris taip pat yra esminis reikalavimas užtikrinant ramų ir atpalaiduojantį poilsį, – sakoma bendrovės pareiškime. – Po to, kas įvyko Tunise, mes nusprendėme atšaukti visus planuotus mūsų laivų apsilankymus jame.

Abi bendrovės pranešė ieškančios kitų uostų vietoj Tuniso.

Italų benbdrovė taip pat informavo, kad šiuo metu Tunise yra du jos vadovai ir dar 12 darbuotojų, kurie ieško į laivą negrįžusių keleivių.

MSC laivas „Splendida“ į Tunisą atvyko su 3 714 keleiviais ir 1 267 įgulos nariais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)