„Discover Airlines“, kuri iki praėjusių metų rugsėjo mėnesio buvo žinoma pavadinimu „Eurowings Discover“, 24 orlaiviais vykdo trumpų, vidutinių ir ilgų nuotolių skrydžius į populiarias turistines vietas.

Oro linijos tikisi, kad streiko metu 90 proc. jos reguliariųjų trumpųjų ir vidutinio nuotolio skrydžių iš Frankfurto bus vykdomi laiku. Tačiau tolimųjų skrydžių numatyta įvykdyti tik apie 30 procentų.

Pavyzdžiui, sekmadienį buvo atšaukti arba atidėti „Discover“ skrydžiai iš Frankfurto į Ispaniją, Meksiką ir Jungtines Valstijas. Tačiau maršrutuose iš Miuncheno problemų kilo mažiau, nes šių skrydžių vykdymą perėmė patronuojančioji bendrovė „Lufthansa“.

Streikas prasidėjo sekmadienį ir, kaip numatyta, tęsis iki pirmadienio vakaro.

Tai jau trečioji „Discover“ pilotų protesto akcija po penkių valandų streiko prieš pat Kalėdas ir 24 valandų darbo nutraukimo sausio mėnesį.

„Vereinigung Cockpit“ (VC) profsąjunga mėgina sudaryti pirmąją kolektyvinę sutartį su oro transporto bendrove, kuri buvo įkurta prieš dvejus su puse metų ir yra įsikūrusi Frankfurte ir Miunchene.

Profsąjungos nuomone, derybos su darbdaviu įstrigo. Atnaujintas streikas yra kraštutinė priemonė, kurios griebtasi nepasiekus derybose jokios pažangos, teigė ji.

Oro linijų tinklą valdanti „Lufthansa Group“ šiuo metu derasi dėl darbo sutarčių su kelių savo įmonių darbuotojais. Skrydžių palydovai ir antžeminio aptarnavimo personalas jau pagrasino streikuoti pagrindinėje oro linijų bendrovėje „Lufthansa“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją