„Projektas startuos dar šiais metais ir planuojama jį užbaigti jau 2025 metų antroje pusėje. Tai tikrai trumpas laiko tarpas rekonstrukcijai, kurios metu bus sutvarkyta virš 20 tūkst. kv. m teritorijos bei rekonstruota apie 2,5 tūkst. kv. m keleivių stotis, pasiektas A klasės energetinis naudingumas”, – sakė bendrovės „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Mindaugas Čiakas.

Pasak M. Čiako, taip pat svarbus teritorijos sutvarkymo elementas – naujai kuriamos viešosios erdvės. Kuršių marių krantinėje formuojamos rekreacinės salos su lauko terasomis, želdiniais, skirtingo intensyvumo apšvietimu, infrastruktūra dviratininkams, teigė jis.

Pranešime pažymima, kad viešosios erdvės ir keleivių stotis bus rekonstruotos už 13,89 mln. eurų.

„Ši investicija reikšmingai prisidės prie Lietuvos pajūrio infrastruktūros gerinimo ir mūsų šalies patrauklumo vykstantiems į Kuršių Neriją“, – patikino „OP Lietuva“ vadovė Leda Iržikevičienė.

Tvarkant teritoriją bus užtikrintas priėjimas prie Kuršių marių ir kuriamos Klaipėdos miesto rekreacinės erdvės, bus įrengta 83 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, keleivių laukimo salė, bilietų kasa ir kavinė su terasa į Kuršių nerijos kraštovaizdį, nurodoma išplatintame pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją