Ministrų kabineto sprendimu 18,871 mln. eurų skirta 24-iems kelių projektams, iš jų daugiausia – 2,733 mln. eurų – Vilniaus Logistikos gatvės ir privažiuojamiems keliams „Rail Baltica“ jungčiai su miesto viešuoju logistikos centru.

2,326 mln. eurų skirta Širvintų Vilniaus, I. Šeiniaus gatvių ir Kabaldos kaimo Paširvinčio gatvės kapitaliniam remontui, 1,892 mln. eurų – Telšių Respublikos gatvei rekonstruoti.

Tačiau M. Skuodis teigė, kad savivaldybių ir Kelių direkcijos poreikiai yra gerokai didesni, nei numatytos sumos, o KPPP rezervas, kuris turėtų būti naudojamas nenumatytiems dalykams, yra tapęs kone atskira investicine programa.

„Natūralu, daug nepatenkintų savivaldybių, kai toks poreikis. Aiškinome sprendimo visą logiką ir geresnio pasiūlymo paskirstyti lėšų iš nieko nesam gavę, niekas nėra pasiūlęs“, – Vyriausybės posėdyje sakė M. Skuodis.

„Rezervas neturėtų būti investicinė programa, jis turėtų būti skirtas kitokiems tikslams, tai ateityje tas sumas tikrai siūlysime mažinti ir skirti visai kitiems tikslams“, – sakė ministras.

Anot jo, kai kurie kriterijai, pagal kuriuos skirstomos KPPP rezervo lėšos, yra gana abstraktūs. Apie tai, kad reikia aiškesnių rezervo skirstymo kriterijų, trečiadienį užsiminė ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Visų 24 objektų, kuriems skiriamas finansavimas, bendra vertė siekia 24,342 mln. eurų, todėl nuspręsta finansuoti 77,5 proc. jų vertės, o likusią dalį institucijos turės finansuoti iš nuosavų lėšų.

Likę 459 tūkst. eurų skirti Kauno miesto ir Ukmergės rajono vietinės reikšmės kelių skubiam taisymui: 427 tūkst. eurų – viadukui Žemaičių gatvėje virš P. Kalpoko gatvės Kaune, o Ukmergės rajone bus taisomi šeši vietiniai keliai ir viena gatvė.

Nelikus rezervo lėšų, sodų bendrijų keliams šiemet pinigų neskirta – tam buvo pateikti 43 prašymai 125 keliams skirti 12,264 mln. eurų.

Ministerija nurodo rengianti pasiūlymus dėl KPPP finansavimo įstatymo ir Aprašo pakeitimo, kurie leistų pakeisti programos metinės lėšų naudojimo sąmatos sudarymo principus. Planuojama, kad 2022 metais nauji projektai bus finansuojami jau pagal reformuotą, aiškią ir skaidrią sistemą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)