„Laivams su agresoriaus vėliava Klaipėdos uoste vietos nėra ir nebus. Ir taškas“, – trečiadienį žurnalistams sakė M. Skuodis.

„Čia yra principinė pozicija, o konkretūs sprendimai gali būti priimti šiandien, gali būti vėliau“, – teigė ministras.

Pasak jo, draudimai derinami su Lenkijos ir Latvijos vyriausybėmis, sprendimai paruošti ir Europos Sąjungos (ES) lygiu.

„Čia tiesiog valandų ir dienų klausimas. Kiek žinau, artimiausiu metu Klaipėdoje naujų laivų su Rusijos vėliava turėtume nesulaukti“, – pabrėžė ministras.

„Į uostą įplaukiantis laivas nebus įleistas. Ką tokiu atveju reikės daryti, Sakartvelo piliečiai yra gerai pasiūlę“, – šmaikštavo M. Skuodis, turėdamas omenyje viešojoje erdvėje pasirodžiusį vaizdo įrašą, kuriame Sakartvelo laivo kapitono pavaduotojas, vartodamas rusiškus keiksmažodžius, atsisakė aptarnauti Rusijos laivą.

Pasak M. Skuodžio, šiuo metu Klaipėdos uoste yra likę du Rusijos laivai. Ar sankcijos bus taikomos ir į Būtingės terminalą atplaukiantiems laivams, ministras kol kas nepatvirtino.

„Dėl tam tikrų detalių dar vyksta diskusija. Čia bus pirmi žingsniai, bet po to, faktas, kad jie ir plėsis“, – paaiškino M. Skuodis.

Vyriausybė trečiadienį svarstys Susisiekimo ministerijos pasiūlymą neįleisti jokių laivų su Rusijos vėliava ar kitaip siejamais su Maskva į Klaipėdos uostą. Šiems laivams nebūtų leidžiama nei įplaukti, nei naudotis uosto paslaugomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės