Anot ministro, priėmus pasiūlymus, būtina įvertinti, kokiu būdu ir kokiais kriterijais naujai techninę apžiūrą atliekantys autoservisai būtų prižiūrimi.

„Dabartinė sistema turi ir privalumų, ir trūkumų. Mes tikrai analizuojame, ką būtų galima šitoje situacijoje padaryti. (...) Galiu pasakyti, kad ministerijoje šitą klausimą vertiname: tikrai pažiūrėsime rimtai ir, manau, dar bus diskusijų. (...) Dabar sistema bet kuriuo atveju veikia. Kiek ją būtų galima patobulinti – čia yra klausimas ir, tikiuosi, į jį atsakysime“, – Seimo posėdyje kalbėjo M. Skuodis.

ELTA primena, kad prieš savaitę Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija kreipėsi į Vyriausybę ir Susisiekimo ministeriją prašydama keisti techninės apžiūros rinkos modelį, užtikrinant, jog 1,5 mln. Lietuvos automobilių vairuotojų visas paslaugas gautų vieno langelio principu – galimai iš kvalifikuotų automobilių servisų.

Pasak liberalų, Vyriausybė turėtų neriboti techninę apžiūrą vykdančių įmonių skaičiaus ir atsisakyti įmonių išdėstymo šalies teritorijoje kriterijaus.

„Mūsų tikslas – visiems 1,5 mln. Lietuvos vairuotojų sumažinti eiles atliekant techninę apžiūrą ir sudaryti patogią galimybę rinktis“, – praėjusį ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Seimo narys Andrius Bagdonas.