„Sausio 1 dieną, kaip žinia, baigia galioti apribojimai dėl susisiekimo su Londonu“, – posėdyje kalbėjo ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Vyriausybėje šis sprendimas nebuvo pratęstas, todėl skrydžiai galės būti atnaujinti. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys turės apsispręsti dėl atvykstantiesiems taikomų saugumo priemonių

Vyriausybėje diskusijų kilo, kokias saugumo priemones reikės užtikrinti grįžtantiesiems.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis informavo, kad Estija ir Latvija nusprendė atnaujinti skrydžius nuo sausio 1-osios. Tiesa, Latvijos Civilinės aviacijos agentūra pranešė, kad nuo sausio 2 dienos atnaujinami skrydžiai į Jungtinę Karalystę, mat skrydžiai sustabdyti buvo iki sausio 1 dienos 23.59 val.

„Latvija keitė grįžimo sąlygas žmonėms – keitėsi nuo 48 valandų senumo neigiamo testo reikalavimas, dabar – 72 valandų senumo testas turi būti neigiamas, ir papildomos sąlygos saviizoliacijai“, – kalbėjo Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Vis dėlto ES lygiu tas derinimas vyksta sudėtingai, ir, nepaisant to, kad į Lietuvą tiesiogiai atskristi negalima, į visas Baltijos šalis galima atskristi netiesiogiai“, – pažymėjo Susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Oro uostuose keleivių srautas sumažėjęs 90 procentų, informavo ministras.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys siūlo palikti esamus reikalavimus atvykstantiesiems, nepaisant to, kad JK tampa trečiąja valstybe.

„Įvertindami, kiek yra daug tautiečių, siūlysime palikti tokią tvarką, kokią yra dabar: 48 valandų testą arba, jeigu jo neturi, tada atvykęs darosi testą ir iki to turi izoliaciją, arba apskritai atvykęs turi 10 dienų izoliaciją“, – siūlė A. Dulkys.

A. Dulkys papildė, kad palaikomas glaudus ryšys su Estijos ir Latvijos ministrais, kitos šalys dar kol kas nėra priėmusios sprendimų, kokias sąlygas taikys atvykėliams.

„EK priėmė naują rekomendaciją, kad nebe 48 valandų, bet 72 valandų“, – kalbėjo A. Dulkys. Anot jo, Latvija linkusi leisti taikyti atvykstantiesiems testą bei izoliaciją 10 dienų, o Estija svarsto taikyti arba testą, arba 10 dienų izoliaciją.

I. Šimonytė pasiūlė iki sausio 1 dienos, kol yra laiko, dar pasitarti dėl saugesnio varianto su ekspertais.

Gruodžio 20 dieną skubiai sušauktame Vyriausybės posėdyje buvo nuspręsta stabdyti visus keleivinius skrydžius iš Jungtinės Karalystės, draudimas įsigaliojo nuo gruodžio 21 d. 04:00 val. ir nustatytas terminas iki gruodžio 31 d. 24 val.

Skrydžiai į Jungtinę Karalystę nebuvo stabdomi.

Stabdyti visus keleivinius skrydžius iš Jungtinės Karalystės vieningai priėmė visos trys Baltijos šalys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)