„Siekiame plėsti skrydžių geografiją, užtikrinant patogias jungtis su pagrindiniais tranzitiniais oro uostais. Kartu su Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei Vilniaus miesto savivaldybe sutelkėme jėgas kryptingam darbui ir per artimiausius metus tam esame numatę iki 10 mln. eurų, šios lėšos bus skirtos skrydžių pasiūlai ir paklausai užtikrinti. Tikimės, tai padės auginti atvystamąjį turizmą, pritraukti naujas investicijas ir bendrai sukurti didesnę ekonominę grąžą“, – pranešime sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Bendru susisiekimo ir ekonomikos ir inovacijų ministrų įsakymu yra patvirtintos prioritetinės verslui ir atvykstamajam turizmui svarbios kryptys, tarp kurių yra tokie miestai kaip Hamburgas, Diuseldorfas, Lisabona, Niujorkas, Briuselis, Dublinas, Londonas, Amsterdamas, Paryžius, Berlynas, Varšuva, Krokuva ir kiti.

Lietuvos oro uostai jau pradėjo derybas su oro linijų bendrovėmis dėl skrydžių strateginiais maršrutais bei skrydžių skatinimo ir siekia išnaudoti visas priemones, įskaitant ir su valstybės pagalbos principais suderinamą rizikos pasidalijimo modelį. Nuo spalio 1 dienos pagal rizikos pasidalijimo partnerystės modelį iš Vilniaus į Londono Sitį reguliarius skydžius vykdo Lenkijos oro bendrovė LOT.

Spalio pabaigoje Susisiekimo bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė susitarimą dėl verslui ir atvykstamajam turizmui svarbių maršrutų skatinimo. Susitarimo tikslas – suvienyti ir koordinuoti skirtingų institucijų pajėgumus, kad strateginėmis kryptimis būtų užtikrinti tvarūs skrydžiai ir keleivių srautai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)