SAS yra viena iš daugybės oro linijų, kurias itin smarkiai paveikė koronaviruso pandemija. Vežėja balandį buvo paskelbusi, kad planuoja atleisti apie pusę savo darbo jėgos – apie 5 tūkst. darbuotojų.

Danijoje bus atleista apie 1,4 tūkst. visu etatu dirbančių asmenų, įskaitant 648 įgulų darbuotojus, 586 antžeminio personalo darbuotojus ir 176 pilotus, skelbia Danijos naujienų agentūra „Ritzau“.

Danijos įgulų darbuotojų profsąjungos vadovė Christa Cere teigė, kad darbuotojams buvo pasiūlyta galimybė savo atleidimą pakeisti į iki 24 mėnesių trukmės nemokamas atostogas, kurios galės būti užbaigtos ir darbuotojas galės sugrįžti į darbą tuomet, kai atsigaus keleivių paklausa.

„Tai yra spėjimas, kadangi viskas priklauso ir nuo to, kokiu mastu bus atnaujinama gamyba ir kokiu mastu skandinavai rinksis skraidyti“, – ją citavo agentūra „Ritzau“.

SAS Danijos padalinio atstovė pranešime, kurį citavo „Ritzau“, teigė, kad atleidimai yra būtini, kadangi oro linijos prognozuoja, jog keleivių paklausa atsigaus tik 2022 metais.

SAS taip pat ketina sumažinti Norvegijoje ir Švedijoje dirbančių pilotų skaičių.

Didžiausios oro linijų akcininkės Danijos ir Švedijos vyriausybės praėjusį mėnesį teigė esančios pasirengę vežėjai suteikti finansinės pagalbos.

Danijai ir Švedijai priklauso 15 proc. apimties SAS akcijų paketai. Kiti akcininkai yra privatūs, įskaitant pensijų ir draudimo įmones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)