„Mes sustabdysime Baltarusijos oro erdvės naudojimą iki tolesnių nurodymų“, – sakoma „Finnair“ aviakompanijos pranešime, paskelbtame per „Twitter“.

Pranešime sakoma, kad naujoji taisyklė paveiks trečiadienio skrydį į Gazipašą Turkijoje.

„Šis maršrutas aplenks Baltarusijos oro erdvę“, – nurodoma pranešime.

Pasak bendrovės, pokyčiai „šiek tiek padidins skrydžio trukmę“.

„Singapore Airlines“ atstovas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad bendrovė keičia į Europą skrendančių lėktuvų maršrutus, kad išvengtų Baltarusijos oro erdvės ir „atidžiai stebi situaciją“.

„Mums svarbiausia mūsų keleivių ir įgulos saugumas“, – teigė atstovas.

Anksčiau antradienį apie analogišką sprendimą paskelbė prancūzų oro bendrovė „Air France“.

Oro linijos išplatintame pareiškime nurodė, kad „atsižvelgė“ į pirmadienį vykusio Europos Sąjungos lyderių susitikimo išvadas ir sustabdė „iki atskiro pranešimo“ skrydžius Baltarusijos oro erdvėje.

„Air France“ pridūrė, kad jau pakilę orlaiviai pakeis savo skrydžio planus.

Europos Sąjungos lyderiai pirmadienį paragino ES Tarybą imtis būtinų priemonių, kad būtų nutraukti Europos oro susisiekimo ryšiai su Baltarusija, reaguodami į savaitgalį Baltarusijos priverstinai Minske nutupdytą „Ryanair“ keleivinį lėktuvą, skridusį iš Atėnų į Vilnių.

Tame lėktuve buvo Baltarusijoje ieškomas 26 metų žurnalistas Ramanas Pratasevičius ir jo draugė Sofija Sapega. Jie buvo sulaikyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)