Vienas iš administratorių Tony Lomas sakė, kad pasiūlymai gauti iš Pietryčių Azijos, Artimųjų Rytų, Indijos, Rusijos, Kinijos ir iš pačios Didžiosios Britanijos kompanijų.

Pranešama, kad "MG Rover" verslo dalimi susidomėjo net dvi Irano kompanijos - "Saipa" ir "Iran Khodro". Tačiau pastarosios dvi valstybinės Irano bendrovės suskubo paneigti tokius pranešimus.

Tuo tarpu vienos Irano ambasados Londone pareigūnas sakė, kad dviejų Irano automobilių gamintojų atstovai planuoja derėtis dėl "MG Rover" turto ir teisių įsigijimo.

Pusiau valstybinė Irano naujienų agentūra ISNA skelbia, kad minėtos automobilių gamintojos - "Saipa" ir "Iran Khodro". Pastaroji yra didžiausia automobilių gamintoja Artimuosiuose Rytuose, o "Saipa" - antra pagal dydį automobilių gamybos kompanija Irane. Tačiau "Iran Khodro" generalinio direktoriaus pavaduotojas Mojtabas Shivapouras sakė, kad "Iran Khodro" neketina pirkti Britanijos kompanijos". Panašų pareiškimą padarė ir "Saipa" generalinis direktorius Ahmadas Ghale Bani.

"Rover" atstovai su mumis susisiekė prieš mėnesį. Tačiau atsižvelgdami į neaiškią Britanijos kompanijos padėtį, mes neketiname jos pirkti", - sakė A.G.Bani.

Tuo tarpu "MG Rover" įsigijimas gali sudominti nedidelę privačią Irano bendrovę "Dastaan". Irano pramonės ministerija patvirtino, kad pastaroji bendrovė gavo leidimą Irane paleisti "Rover" automobilių gamybos liniją. Tačiau kol kas neaišku, ar "Dastaan" pasiūlymas sudomins "MG Rover", nes ši kompanija nėra itin įsitvirtinusi Irane.

Priminsime, kad apie savo bankrotą "MG Rover" pranešė balandžio 8 dieną, kai žlugo derybos su didžiausia Kinijos automobilių gamintoja "Shanghai Automotive Industry Corporation" (SAIC).

Vėliau BBC pranešė, jog SAIC, kuriai priklauso intelektinės nuosavybės teisės į "Rover" modelius, ketina Kinijoje pradėti gaminti šiuos automobilius. Tačiau kol kas SAIC neturi teisės automobilius ženklinti "Rover" vardu, kuris priklauso Vokietijos kompanijai BMW, Didžiosios Britanijos bendrovę valdžiusi 1994-2000 metais.

Tuo tarpu teigiama, kad Kinijos kompanija yra įsitikinusi, jog sugebės iš Vokietijos bendrovės nusipirkti teises į "Rover" prekės ženklą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją