Vilniaus miesto vežėjų asociacijos vadovas Saulius Matulionis DELFI teigė, jog po trečiadienio tarybos sprendimo daugelis vilniečių tikėjosi jau kitą dieną viešuoju transportu keliauti pigiau. Tačiau tam esą nėra jokių galimybių.

„Kiek mes domėjomės, šeštadienį turi išeiti „Valstybės žiniose“ pranešimas, kad yra keičiamos kainos, ir nuo pirmadienio vežėjai jau turi vežti pakeistomis kainomis, - sakė S. Matulionis. - Ir niekas neįvertino, kiek privačiam vežėjui kainuoja perprogramuoti kasos aparatus ir kokį nepasitenkinimą tai kelia tarp keleivių. Vakar jau buvo keleiviai nepatenkinti, kad nevežame naujomis kainomis. Bet mes negalime vežti, kol nėra oficialaus pranešimo. Taryba nusprendė, bet tai dar turi būti paskelbta.“

DELFI primena, jog senąsias kainas Vilniaus valdžia nutarė grąžinti ne itin nusisekus Vilniečio kortelės sistemos startui. Pertvarkius viešojo transporto bilietų kainodarą, vienkartinis bilietas be nuolaidos, perkamas iš savivaldybės viešojo transporto vairuotojų, pabrango nuo 2,5 iki 3,5 Lt, privačiuose mikroautobusuose – nuo 3 iki 3,5 Lt, privačiuose autobusuose – nuo 2 iki 2,5 Lt. Anot S. Matulionio, pirmadienį jau turėtų būti taikomos visos senosios kainos.

Šios kainos turi galioti iki šių metų pabaigos. Po to savivaldybė ketina apskritai pašalinti mikroautobusus iš miesto centro, paliekant jiems vadinamuosius privežimo maršrutus sostinės pakraščiuose. Miesto valdžia „mikriukus“ žada keisti naujais greitaisiais autobusais bei privačius vežėjus prijungti prie Vilniečio kortelės sistemos. Vežėjai tokius savivaldybės užmojus apskundė Konkurencijos tarybai ir laukia jos verdikto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)