Nesupranta Kelių direkcijos sprendimų

Šią savaitę Seime pateiktas grupės parlamentarų inicijuotas Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo projektas, kuriuo reglamentuojama, kur galėtų būti įrengiami stacionarūs ir vidutinio greičio matuokliai. Už siūlymą po pateikimo balsavo 78, prieš 6, susilaikė 7 Seimo nariai.

Pagrindiniu komitetu svarstysiančiu projektą patvirtintas Ekonomikos komitetas. Projektas svarstymo stadijoje į plenarinių posėdžių salę turėtų grįžti gruodžio 5 d., jam paprašyta Vyriausybės išvados.

Šias įstatymo pataisas inicijavo parlamentarai, konservatoriai Mindaugas Skritulskas, Andrius Kupčinskas, Kazys Starkevičius, Rasa Petrauskienė, liberalas Eugenijus Gentvilas ir „darbiečiai“ Andrius Mazuronis bei Viktoras Fiodorovas.

Įstatymo projektu siūloma, kad tuo atveju, kai eismo priežiūros priemonė įrengiama kelio ruože (pvz. vidutiniai greičio matuokliai), jie turi būti įrengiami taip, jog jų veikimas apimtų ne daugiau nei 10 kilometrų, t.y. tik ribotame kelio ruože. 

Taip pat numatoma, kad viename kelyje vidutinio greičio matavimo ruožų gali būti ne daugiau kaip 3, bendras stacionarių eismo greičio matavimo vietų skaičius gali būti ne didesnis kaip 5 viename kelyje. Siekiama taip pat nustatyti reikalavimus stacionarių eismo priemonių įrengimui automagistralėse, kurios pasižymi ypatingai dideliu eismu.

Po tokios Seime gimusios iniciatyvos kilo pasvarstymų, kad Seimo nariai patys labai mėgsta viršyti greitį, todėl ir siekia sumažinti greičio matuoklių skaičių, kad nereikėtų mokėti baudų.

„Neturiu ne tik per metus, bet per kokius pastaruosius penkerius metus nė vienos galiojančios nuobaudos, nes vairuoju retai, o kai vairuoju, tai dviratį. Tikrai nesu baustas už greičio viršijimą“, – Delfi TV laidoje „Iš esmės“ tikino Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis.

Seimo narys Kasparas Adomaitis prisipažino, kad per šiuo metus yra gavęs vieną baudą už greičio viršijimą, tačiau tikrai nemano, kad greičio matuoklius reikia riboti, nes jie yra veiksminga priemonė užtikrinti saugų eismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)