Bendrovė savo tinklalapyje paskelbė, kad „dėl sankcijų, kurias Europos Sąjunga įvedė „Dobrolet“, anuliavus sutartį lėktuvo „Boeing-737-800“ lizingo sutarčiai, mes priversti laikinai sustabdyti visus skrydžius nuo 2014 m. rugpjūčio 4 d.“

Taip pat anuliuojami ne tik skrydžiai, bet ir techninio aptarnavimo bei draudimo sutartys.

Nurodoma, kad pinigai už bilietus bus grąžinti, išskyrus du reisus – į Krymą ir atgal bei Maskva-Volgogradas-Maskva. Jų vykdymą perima skrydžių bendrovė „Orenburskie avialinii“ - tai antrinė Rusijos skrydžių milžinės „Aeoroflot“ įmonė.

„Dobrolet“ - antrinė „Aeoroflot“ įmonė. Skrydžius į Krymą ji pradėjo birželio 11 d. - tuomet pasiūliusi bilietų vos už 979,5 Rusijos rublius (72 Lt) sulaukė tokio antšlago, kad jos tinklalapis tiesiog „nulūžo“.

Rusijos skrydžių bendrovė  Dobrolet
Primename, kad praėjusį antradienį Europos Sąjunga paskelbė vadinamąsias "trečiojo etapo" sankcijas, nukreiptas prieš Rusijos finansinį, energetikos ir gynybos sektorius.

Jomis valstybiniams Rusijos bankams apribotas priėjimas prie finansinių rinkų, taip pat numatyta nutraukti ginklų prekybos sandorius su Maskva ir apriboti "dvigubos paskirties" technologijų eksportą.

Į "juoduosius sąrašus" taip pat įtrauktos prezidentui Vladimirui Putinui artimų verslo atstovų pavardės, įskaitant ir "Dobrolet" savininką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (313)