Į oro uostą yra suvažiavę gaisrinės automobiliai, vyksta gaisro gesinimo darbai, stovi trys greitosios automobiliai, įjungta signalizacija. Šiuos vaizdus gali pamatyti Vilniuje lėktuvais besileidžiantys arba išvykstantys keleiviai.

„Norėtume nuraminti skrendančius, kad neišsigąstų vaizdų, pratybomis siekiame kiek galima geriau pasiruošti galimoms avarijoms", - DELFI sakė oro uosto komunikacijos vadybininkė Indrė Baltrušaitienė.

Kaip rašoma pranešime spaudai, oro uoste vyks gelbėjimo darbų pratybos „Orlaivio avarija po nusileidimo Vilniaus aerodromo teritorijoje“. 

„Pratybos vyks mūsų oro uosto teritorijoje. Jomis siekiama patikrinti visų atsakingų šalių sąveiką įvykus orlaivio avarijai oro uoste: nuo avarijos pastebėjimo ir informavimo apie tai reikalingus asmenis iki susisiekimo ministerijos atliekamo tyrimo“, - teigė ji.

Pasak jos, pratybose dalyvaus Vilniaus oro uosto atstovai, Civilinės aviacijos administracijos, Oro navigacijos, „Litcargus“ ir Vilniaus miesto civilinės saugos sistemos darbuotojai, taip pat pareigūnai iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, Vilniaus teritorinės muitinės Vilniaus oro uosto posto ir Vilniaus apskrities VPK Vilniaus miesto Antrojo policijos komisariato. Taip pat LR susisiekimo ministerijos darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)