Pasak Lietuvos oro uostų informacijos, naudojantis „Ryanair“ paslaugomis tiesiogiai iš Vilniaus skristi į Dubliną (Airija) ir Bilundą (Danija) bus galima nuo kovo 15 d., į Atėnus (Graikija) – nuo balandžio 1 d., o į Varną (Bulgarija) ir Korfų salą (Graikija) – nuo birželio 2 d.

Tuo metu iš Kauno oro uosto nuo kovo 16 d. bus galima skristi į Madridą (Ispaniją) ir Geteborgą (Švedija), nuo kovo 31 d. į Briuselį (Belgija), tuo metu į Barį (Italiją) ir Rodo salą (Graikija), nuo gegužės 2 d., nuo to paties mėnesio 3 d. į Riminį (Italiją). Gegužės 4 d. iš Kauno oro uosto bus galima skristi į Maljorką (Ispanija) ir Kelną (Vokietija), o nuo gegužės 5 d. – Neapolį (Italiją).

Į Palangos oro uostą sugrįš viena kryptis – nuo kovo 20 d. vėl vyks tiesioginiai skrydžiai į Dubliną (Airija).

2024 metais grąžinami „Ryanair“ skrydžiai:


Visgi, sugrįžta ne visi maršrutai. Dar nežinoma ar sugrįš tam tikri tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus ir Kauno oro uostų į Lenkiją ir Vokietiją.

„Kol kas neturime žinių dėl šių sustabdytų krypčių grąžinimo: Iš Kauno į Alborgą ir Burgasą bei Varšuvos Modlino oro uostą. Iš Vilniaus į Frankfurto HHN“, – Eltai komentavo Lietuvos oro uostų Komunikacijos skyriaus vadovas Marius Zelenius.

M. Zelenius taip pat paminėjo, kad šiuo metu nežinoma ar „Ryanair“ nuo 2024 m. siūlys naujų srautų. Visgi bendrovės išplatintame komentare „Ryanair“ skaitmeninių technologijų ir rinkodaros direktorius Dara Brady teigė, kad vasaros sezono metu bus pasiūlyta ir mažiau žinomų krypčių.

„Nuo kovo mėn. pabaigos siūlysime tiek saulėtus ir žinomus kurortus bei miestus, bet tuo pat metu ir pateiksime galimybę atrasti mažiau žinomas vietas“, – bendrovės pranešime teigia D. Brady.
Oro uostas

Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Tomas Zitikis komentavo „Delfi“, kad ir „Ryanair“, ir kiti oro vežėjai dar gali papildyti savo planus kitų metų vasarai ir kitomis kryptimis.

„Primename, kad aviacijoje būdingas ryškus sezoniškumas, kuomet dėl sumažėjusios paklausos žiemai stabdoma nemaža dalis maršrutų, kurie vasaros sezonu yra grąžinami. Vasaros sezono pradžia – paskutinis kovo sekmadienis“, – teigia T. Zitikis.

„Ryanair“ iš Lietuvos oro uostų šiuo metu siūlo 49 skrydžių kryptis.