Vidaus pasai vykimui tranzitu geležinkeliu nebus pripažįstami pagal 2003 metų birželį pasirašytą Lietuvos ir Rusijos vyriausybių susitarimą dėl supaprastinto tranzito geležinkeliu dokumentų išdavimo tvarkos.

Nuo kitų metų sausio 1 dienos per Lietuvą į Kaliningrado sritį ir atgal galės vykti supaprastinto tranzito dokumentus turintys Rusijos piliečiai, pasienio kontrolės metu Lietuvos pasieniečiams taip pat pateikę vieną iš šių asmens dokumentų: diplomatinį ar tarnybinį pasą arba Rusijos Federacijos piliečio užsienio pasą ar SSRS piliečio užsienio pasą su lotyniškais rašmenimis, kuris galioja iki 2005 metų gruodžio 31 dienos.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, nuo šių metų pradžios per Lietuvą geležinkeliu į Kaliningrado sritį ir iš jos tranzitu vyko daugiau kaip 520 tūkst. Rusijos piliečių.

Iš tranzitinių traukinių dėl įvairių priežasčių Lietuvos pasieniečiai išlaipino 195 rusus. Tai sudaro vos 0,037 proc. visų tranzitu keliavusių Rusijos piliečių.

175 Rusijos piliečiai neturėjo ar nepateikė Lietuvos pasieniečiams supaprastinto tranzito geležinkeliu dokumento, 13 neturėjo jokių dokumentų, trys rusai pateikė negaliojančius pasus, dar du pateikė neįskaitomai nusitrynusius ir suplyšusius dokumentus.

Vienas Lietuvos pasieniečiams pateiktas vaiko kelionės dokumentas negaliojo. Kartą per Lietuvos teritoriją vykęs nepilnametis neturėjo kelionei tinkamų dokumentų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją