Danijos laivybos kompanija DFDS, kuri valdo Lietuvos keltų bendrovę "Lisco Baltic Service" pasirašė kooperavimo sutartį su Rusijos krovinių gabenimo įmone "Sovcomflot" ir įkūrė asociaciją "SCF DFDS Line", penktadienį rašo dienraštis "Klaipėda".

Pagal sutartį po vieną keltą iš abiejų pusių po du kartus per savaitę kursuotų linijoje Kylis - Sankt Peterburgas. Visai realu, kad iš danų pusės toje linijoje bus skirta dirbti "Lisco Baltic Service" keltui.

Kiek anksčiau DFDS pasirašė sutartis su Rusijos federaline jūrų ir upių transporto agentūra bei Rusijos federaline valstybine uostų valdyba "Rosmorport" apie tai, kad teiks geležinkelio keltų paslaugas linijoje tarp Rusijos uostų Ust Luga, Baltijsko ir Vokietijos uosto Zasnico/Mukrano.

Minėtą liniją numatoma atidaryti kitų metų viduryje, ji laikoma viena perspektyviausių. Lietuvos keltų bendrovė "Lisco Baltic Service" tebeturi geležinkelio keltus, kurie buvo pritaikyti gabenti geležinkelio vagonus tarp Klaipėdos ir Mukrano.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją