Užsienio reikalų viceministras sako, kad jei ši informacija pasitvirtins, tikimasi netrukus sulaukti ir oficialių paaiškinimų iš Rusijos.

„Naujienos neoficialios, kadangi vis dar nesame gavę jokios oficialios informacijos, bet nebeatliekami patikrinimai šiandien šimtaprocentiniai, taigi, darome išvadą, kad rizikos profilis nepratęstas, jis galiojo iki rugsėjo 30 dienos imtinai“, - BNS sakė M. Atroškevičius.

Pasak jo, šią informaciją asociacija gavo iš savo partnerių Rusijoje.

Mečislovas Atroškevičius
„Gavome informaciją iš savo partnerių, kurie dirba muitinės terminaluose Rusijoje, rūpinasi dokumentais. (...) Iš jų gauta informacija, kad šiandien nė vienas automobilis nebuvo paimtas detaliai patikrai“, - BNS teigė asociacijos viceprezidentas.

Užsienio reikalų viceministras Rolandas Kriščiūnas BNS teigė, kad dar nėra gavęs informacijos, ar sugriežtinta patikra atšaukta, tačiau, anot jo, jei ši informacija pasitvirtins, tikimasi greitu laiku sulaukti ir oficialių paaiškinimų iš Rusijos.

„Jeigu indikacijos tokios, kad padėtis susinormalizavo, turėtume greitu laiku išgirsti ir paaiškinimus, kas tai buvo, kodėl daroma ir kokie viso to rezultatai. (...) Turėdami oficialius paaiškinimus, spręstume toliau, kokių veiksmų imtis, dabar plačiau jų pakomentuoti negalėčiau“, - BNS sakė R. Kriščiūnas.

M. Atroškevičius teigė, kad, jo žiniomis, automobiliai, kurie iki antradienio buvo atrinkti detaliai patikrai, bus tikrinami ilgiau, tačiau galutinai situacija turėtų susitvarkyti per savaitę arba dvi.

„Vakar Latvijos-Rusijos pasienyje buvo 50 automobilių patikrai sulaikytų. Jei viskas toliau vyks įprasta tvarka, organizmas susitvarkys ir išsivalys per kokią savaitę ar dvi. Tada jau turėtų visiškai susinormalizuoti“, - teigė „Linavos“ atstovas.

Tačiau, pasak jo, dar reikės įvertinti sugriežtintos patikros šalutinį poveikį, o vėliau bus bandoma vėl normaliai komunikuoti su kaimyninės valstybės institucijomis.

„Žiūrėsime, ar liga turėjo šalutinį poveikį verslui. (...) Kai aistros nurims, sėsim prie bendro stalo, diskutuosim dėl TIR knygelių, dėl kurių dar neišspręstų klausimų turime“, - sakė M.Atroškevičius.

Rusijoje Lietuvos vežėjams tris savaites buvo taikoma sugriežtinta krovinių patikrai, kai iškraunamas visas vežamas krovinys. Ši procedūra netaikyta tik greit gendantiems produktams.

Karaliaučiuje lengvųjų automobilių vairuotojai vis dar tikrinami detaliau

Nustojus Lietuvos vežėjams Rusijoje taikyti sugriežtintą patikrą, lengvieji automobiliai pasienyje su Karalaučiumi vis dar tikrinami detaliau, teigia Muitinės departamentas.

„Kybartų kelio poste situacija, kalbant apie lengvuosius automobilius, iš esmės nėra pasikeitusi. Automobiliai vis dar tikrinami detaliau“, - BNS sakė Muitinės departamento atstovė spaudai Gintarė Šatkauskienė.

Tačiau, pasak jos, dėl detalių patikrų eilių nesusidaro.

„Kybartų kelio posto viršininkas informavo, kad, pavyzdžiui, vienas iš vairuotojų įvažiuoti į Kaliningradą užtruko valandą, dar valandą - grįždamas. Tačiau eilių dėl to nesusidaro, nes yra sumažėjęs važiuojančiųjų srautas“, - teigė G.Šatkauskienė.

Ji teigė, kad iš Karaliaučiaus vienintelis oficialus atsakymas dėl lengvųjų automobilių patikros buvo, jog tikrinimas atliekamas darbiniu režimu, nepažeidžiant procedūrų.

Antradienį, neoficialiais vežėjų duomenimis, Rusija po 3 savaičių sustabdė sugriežtintą vežėjų patikrą, kurios metu būdavo iškraunami kroviniai. Ši procedūra netaikyta tik greitai gendantiems produktams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)