„Taip pat mažiname skrydžių skaičių iš Kauno ir Palangos. Iš Palangos oro uosto bus skrendama 4 kartus per savaitę – antradieniais, trečiadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais, o iš Kauno skrydžiai bus vykdomi antradieniais, ketvirtadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais. Tvarkaraštis yra koreguojamas atsižvelgiant į sezoniškumą“, – DELFI sakė „airBaltic“ atstovė spaudai Rosita Sakalauskaitė.

Žiemos sezono metu iš Vilniaus į Taliną tiesioginiai skraidys „Estonian Air“.

Šiuo metu iš Palangos į Rygą bendrovė skraido trylika kartų, o iš Kauno – septyniskart per savaitę.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Latvijos susisiekimo ministras Uldis Augulis sakė, kad 47,2 proc. „airBaltic“ akcijų valdanti bendrovė „Baltijas aviacijas sistemas“ bazinį bendrovės oro uostą norėtų perkelti į Vilnių, tačiau tai prieštarautų Latvijos interesams tokį oro uostą išlaikyti Rygoje.

Dar birželį Lietuvos susisiekimo ministerija kreipėsi į Latvijos susisiekimo ministeriją ir Lietuvos ambasadą Latvijoje su prašymu pateikti informaciją apie šios įmonės perspektyvas.

Tačiau atsakymo kol kas negauta.

Ministerija tuo metu tvirtino, kad toks kreipimasis „inicijuotas pastaruoju metu gaunant nemažai Lietuvos piliečių, žiniasklaidos bei turizmo organizacijų paklausimų dėl skrydžius Lietuvoje vykdančio „airBaltic“ patikimumo ir veiklos tęstinumo“.

„Air Baltic Corporation“ įkurta 1995 m. Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., „Baltijas aviācijas sistēmas SIA" – 47,2 proc. akcijų.

Lietuvoje „airBaltic" skraido iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją