Kaip nurodoma tarnybos pranešime, gautame „Gargždų geležinkelis“ skunde tvirtinama, kad viešosios geležinkelių infrastruktūros valdytojas AB „LTG Infra“ jam nepagrįstai perskaičiavo užmokestį už naudojimąsi viešąja geležinkelių infrastruktūra 2020–2021 m. tarnybinio traukinių tvarkaraščio galiojimo laikotarpiu ir priskaičiavo nepriemoką.

„Valdytojo įsakymai buvo priimti vadovaujantis tuo metu galiojančiu LRV nutarimu, numatančiu tarifų už naudojimosi viešąją geležinkelių infrastruktūra apskaičiavimo tvarką. Šioje tvarkoje buvo numatyta pareiga valdytojui atitinkamam tarnybiniam traukinių tvarkaraščiui nustatytą ir taikytą traukinių eismo įmokos tarifą perskaičiuoti pagal tuo metu faktiškai patirtas sąnaudas. Patikrinę perskaičiuoto tarifo ir pagal jį „Gargždų geležinkelis“ apskaičiuotą nepriemoką, nustatyta, kad pagal turimus duomenis valdytojo apskaičiavimai atlikti teisingai. Dėl to konstatavome, kad pareiškėjo skundas nebuvo pagrįstas“, – pabrėžė RRT Geležinkelių ir pašto reguliavimo grupės vadovė Rita Liuokaitytė.

RRT vykdo geležinkelių transporto paslaugų rinkos stebėseną, reguliuodama ir prižiūrėdama geležinkelių infrastruktūros valdytojų, geležinkelių paslaugų įrenginių operatorių ir geležinkelio įmonių (vežėjų) veiklą. Siekiama, kad būtų sudarytos sąlygos veiksmingai konkurencijai ir plėtrai šioje rinkoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją