Įgyvendinant projektą bus rekonstruotos Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ naudojamos biriųjų produktų krovai skirtos krantinės. Krantinės rekonstruojamos taip, kad būtų galima prie jų pasiekti didesnį gylį. Šiuo metu čia gali švartuotis 75 tūkst. tonų vandentalpos laivai. Rekonstravus krantines bei vėliau jas pagilinus maksimaliai iki 15,3 m, čia bus galima švartuoti iki 130 tūkst. tonų vandentalpos laivus, teigiama pranešime spaudai.

Krantinių rekonstrukcija bus įgyvendinama keliais etapais, kad nebūtų trikdomi krovos įmonės darbai.

„Net ir vykdant rekonstrukciją, krova nebus stabdoma, nes darbai yra suplanuoti lanksčiai, keliais etapais. Beje, rekonstrukcija pradėta vėliau, kad rudeniop prasidėjus grūdų derliui nebūtų trikdomi grūdų krovos darbai“, – teigia Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius. – Nepaisant prognozuojamo krovinių apyvartos uoste mažėjimo, privalome išlaikyti uosto konkurencingumą, investuodami ir gerindami jo infrastruktūrą. Galimybė pilniau pakrauti didesnius laivus atpigina logistinę grandinę, daro uostą patrauklesnį krovinių siuntėjams.“

Anot kompanijos „Bega“ vadovų, investicijos į uosto infrastruktūrą leis įmonei ateityje sukurti papildomus krovos pajėgumus.

„Šis pirsas iš esmės yra mūsų įmonės eksploatuojamo žemės ūkio produktų krovos komplekso dalis. Pirso krantinės daugiausiai naudojamos lietuviškų eksportui skirtų grūdų krovai į laivus, taip pat, kai kroviniai (įvairūs žemės ūkio produktai) perskirstomi perkraunant juos iš didesnių laivų į mažesnius ar atvirkščiai (ang. transshipment) procedūroms. Pasiektas maksimalus gylis leis dar efektyviau išnaudoti įmonės prie šių krantinių jau sukurtą suprastruktūrą, padidinti laivų krovos galimybes. Labai svarbu, kad infrastruktūriniai darbai yra planuojami derinant su numatomais krovos grafikais“, – sako kompanijos „Bega“ generalinis direktorius Laimonas Rimkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją