B. Rubesa buvo atrinkta baigus vadovų paiešką, o naująsias pareigas ji pradės eiti spalio 29 dieną.

„Jau atrankos proceso metu buvome įtikinti, kad Baibos Rubesos daugelio metų patirtis valdant svarbius tarptautinius projektus, jos profesiniai gebėjimai, taip pat išskirtiniai bendravimo įgūdžiai bus tvirtas pagrindas jos sėkmingai veiklai šiose svarbioje pareigose. Tikiu, kad ponia Rubesa, remdamasi tuo, ką jau pavyko iki šiol pasiekti plėtojant šį istorinį projektą, bendros įmonės kūrimą, taip pat patį projektą „Rail Baltica“ pakels į kitą lygį“, – sakė „RB Rail“ Stebėtojų tarybos pirmininkas Anti Moppel.

Stebėtojų taryba padėkojo buvusiam generaliniam direktoriui Edvins Berzins už jo gerą darbą, o ypač jo pasiekimus steigiant įmonę ir pirmosios finansavimo paraiškos rengimą.

Stebėtojų tarybos susirinkimas vyko dvi dienas prieš spalio 28-ąją – ši data žymi vienerių metų „RB Rail“ bendrovės įkūrimo metines.

Pagrindinis įmonės uždavinys yra koordinuoti Europos standartinės vėžės geležinkelio projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimą. Pirmasis svarbus uždavinys jau baigtas – pateikta paraiška „Rail Baltica“ projekto finansavimui iš ES fondų, ir iš Europos Komisijos jau sulaukta teigiamo sprendimo dėl bendro finansavimo.

B. Rubesa užėmė vadovaujančias pozicijas Norvegijos energetikos milžinės „Statoil“ grupės įmonėse Latvijoje, Azerbaidžane ir Norvegijoje, taip pat kompanijose „DnB NOR“, „Citadele“ banke ir „Volkswagen“.

Ji yra įgijusi magistro laipsnį Toronto verslo administravimo kolegijoje Shaw, taip pat studijavusi Niujorko universiteto Toronte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją